Прогнозите на Междуправителствената експертна група по изменение на климата -

...
Прогнозите на Междуправителствената експертна група по изменение на климата -
Коментари Харесай

Земята може да се затопли с 15% до 2100 г.

Прогнозите на Междуправителствената експертна група по изменение на климата - почитан теоретичен орган за климатичното стопляне, излезе с обява през 2014 година с няколко сюжета за измененията в климата в края на XXI век.

Те бяха в директна взаимозависимост от изпусканите в атмосферата излъчвания от газове с парников резултат. Най-мрачният сюжет на междуправителствените специалисти предвиждаше повишение на световните температури сред 3,2 и 5,9 градуса по Целзий до 2100 година спрямо прединдустриалния интервал.

Променя ли се климатът в България > > >
Но климатолозите Патрик Браун и Кен Калдейра от Станфордския университет настояват в свое проучване, че "климатичното стопляне доста ще надвиши най-песимистичните сюжети, които се разглеждаха до момента ", оповестяват Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Това значи, че нездравословните излъчвания газове ще би трябвало да се понижат в доста по-големи размери , с цел да се реализира набелязаната цел от Организация на обединените нации климатичното стопляне да остане под 2 градуса по Целзий.

След 9 година Земята може да е с 1,5°C градуса по-топла > > >
Според американските учени "най-вероятното покачване на световните температури ще бъде с 0,5 градуса по Целзий по-високо от най-песимистичните сюжети, направени до момента ".

Важен факт за по-високата температура е, че тя няма да е разпределена отмерено - арктичните елементи на планетата ще се затоплят доста повече от тропиците.

Рекордно високи температури в Антарктида > > >
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР