Прогнозируемата тежест на ГЕРБ с НФСБ и Марешки, дори да

...
Прогнозируемата тежест на ГЕРБ с НФСБ и Марешки, дори да
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Слави Трифонов ще вземе лъвския пай от протестния вот

Прогнозируемата тежест на ГЕРБ с НФСБ и Марешки, даже да влязат, няма да им стигне, с цел да сформират болшинство.
Това съобщи в ефира на предаването политологът от изследователския център " Тренд " Димитър Ганев, разяснявайки новата коалиция сред партиите на Валери Симеонов и Веселин Марешки, за идните на 4 април. 
По думите на Ганев евентуални сътрудници на ГЕРБ са представителите освен на тази коалиция, само че и Вътрешна македонска революционна организация. " Твърде е рано обаче, доста комплицирана ще бъде конфигурацията, тъй като няма да има партия, която да се приближава до болшинството. Много мъчно ще бъде съставянето на кабинет единствено от две обединения, може би ще трябват три ", смята Ганев.
По думите на политолога Слави Трифонов и партията му " ИТН " взима лъвския къс от наказателния избор. " Тази групировка в най-голяма степен съумя да активизира под своите флагове протестния избор у нас. Разбира се, доста зависи от изборната интензивност. Ако тя е висока, " ИТН " ще бъде с висок резултат, в случай че обаче е прекомерно ниска, част от гласоподавателите на господин Трифонов могат да не излязат да гласоподават. Електоратът на господин Трифонов е по-скоро мек - това си е професионален термин и значи хора, които не всеки път гласоподават, които са склонни да поддържат даже и разнообразни партии ", изясни Димитър Ганев. 
Той означи, че не е изключително изненадваща обединението сред Веселин Марешки и Валери Симеонов, защото " два месеца преди изборите, партиите тестват тактически ходове. В случая и НФСБ, и " Воля " добре си дават сметка, че независимото им присъединяване на изборите не би могло да ги докара до прекосяване на четирипроцентовата преграда и надлежно те да имат парламентарно посланичество ", разбора още политологът. " Това, което вършат Симеонов и Марешки, е по някакъв метод да обединят силите си и надлежно да покачат възможностите си, които, даже в коалиция, не са прекомерно огромни ", изрази мнение откривателят.
Целия диалог с Димитър Ганев от " Тренд " гледайте по-късно във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР