Прогнозират тежка битка за премиераУправляващите в Испания социалисти на премиера

...
Прогнозират тежка битка за премиераУправляващите в Испания социалисти на премиера
Коментари Харесай

Изборен провал за властта в Испания

Прогнозират тежка борба за премиера
Управляващите в Испания социалисти на премиера Педро Санчес понесоха тежко проваляне на извършените в неделя районни избори в южната самостоятелна област Андалусия - техен бивш бастион, съобщи Агенция Франс Прес.

При преброени 99 % от подадените бюлетини, консервативната Народна партия (НП) печели безусловно болшинство от 58 места в 109-членния парламент на Андалусия. Социалистите са втори с 30 мандата.

Това значи, че Хуан Мануел Морено от Национален парк ще остане районен министър председател - пост, който заема от 2018 година

Андалусия е най-многолюдната испанска самостоятелна област, с население от 8,5 милиона души. Тя бе исторически бастион на социалистите, които управляваха без спиране на районно ниво от 1982 до 2018 година

Сегашните изборни резултати в Андалусия слагат консервативната съпротива в мощна позиция година и половина преди парламентарните избори в страната. Анализатори предвиждат, че испанския министър председател го чака тежка борба на идните избори, като показват, че терзанията на гласоподавателите поради високата инфлация, изключително след началото на войната в Украйна, може да оставят на назад във времето положителните резултати на държавното управление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР