Прогнозирах ви, че добрите новини полека ще започнат да привършват.

...
Прогнозирах ви, че добрите новини полека ще започнат да привършват.
Коментари Харесай

Добрите новини за COVID-19 полека ще започнат да привършват

Прогнозирах ви, че положителните вести бавно ще стартират да привършват. Очакваното покачване идва. Но хомеостазисът държи към момента. Докога ще държи? Докато стигнем заболеваемост 150 на 100 000. Прогнозата беше – до изборите и 10-на дни след тях. Нали по този начин беше. Гледайте. То десетина дни от изборите са тия дни докъм края на седмицата. Това заяви математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов на профила си във Facebook. 

Проф. Николай Витанов е безапелационен в това, че идва есенно–зимната вълна. Очаква се заболеваемостта бавно да върви нагоре.

Относно местата в лечебните заведения, Витанов заяви следното:

" Намираме се в сюжет Празни лечебни заведения, ден 89. Очакван период на непоклатимост на сюжета – най-малко 100 дни. Тоест - и през октомври лечебните заведения няма да се изпълнят. Гледайте, дали ще стане по този начин.

14-дневната заболеваемост през днешния ден е 145.86 на 100 000. Върви се нагоре тъкмо съгласно упованията. Почна бавния етап на покачване, с който идва есенно – зимната вълна. Полегата вълна, да се свети имета на юрдеците и ганьовците. Хомеостазисът държи, както ви бе и планувано, само че ще поддаде и ще бъде сменен с различен, обвързван с действие на системата в режим на повишение на заболеваемостта и заболеваемост над 150 на 100 000.

Припомням сюжета Празни лечебни заведения – постоянен при под 500 в интензивни отделения и под 5000 в неинтензивни отделения. "

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден:

" Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 193 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Сметките демонстрират, че дифузното разпространяване няма да пламне и 200 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура. Толкова добре бе направена сметката тогава, че лятната вълница не съумя да възпламени дифузното разпространяване. Писах ви предния път, че лятната вълница поограничи базата за повишаване на есенно-зимната вълна. Сега към този момент знаете и повече по въпроса.

Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 1.37. Над 1.00 е. Обхватът на болестта се уголемява. Даже е над 1.3. Базовото репродуктивно число е индикатор за успеваемостта на наш Ганя при подготовката на есенно-зимната вълна. Колко дейно работи – вижда се по цената на базовото репродуктивно число. Число над 1 – ефикасен Ганьо. Число под 1 – неефикасен Ганьо.

Днес – базово репродуктивно число над 1 – Ганьо – ефикасен

За тази седмица
дни с число под 1.00: 0
дни с число над 1.00: 2

Точно съгласно упованията, успеваемостта на Ганьо пораства. Давай Ганьо, проектът „ Мориарти “ разчита на тебе. Ограничавай базата за висока есенно-зимна вълна. Псувай си и на воля. Това е добре за психическото положение. ", написа професорът.

" Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространяване. Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване:

За страната - 0.26
София-град - 0.36
Пловдив - 0.22
Бургас - 0.20
Варна - 0.17
По южните граници
Благоевград - 0.16
Кърджали – 0.06
Смолян - 0.19
Хасково - 0.21
Ямбол – 0.27

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно
разпространяване - 1.00
2. Над 1.00 - дифузно разпространяване
3. Под 1.00 - дифузното разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше – няма проблеми. Ако забелязвате обаче, стойностите на този показател почнаха леко да порастват. Това значи, че клъстерното разпространяване стартира бавно да се уголемява. Но, показателите са под 1, няма дифузно разпространяване. За страната, показателят е 4 пъти под сериозната стойност. Дифузното разпространяване го няма, клъстерното стартира бавно да се ускорява, само че още е на ниско равнище. Развитието е според проекта „ Полегата вълна “. ", написа още Витанов.

Проф. Никола Витанов отбелязва, че проектът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи повече време, в сравнение с бе планувано.

" Вече 193 дни. Прогноза я знаете – ще издържи 200 дни. Гледайте, дали ще стане по този начин. Като гледате полегата вълна и знаете за проекта „ Мориарти “ не се съмнявате, че ще издържи 200 дни, нали по този начин. ", прибавя той.

Проверка на смъртността

" Сведена е сведена до едноцифрено число дневно. Смъртността през първата половина на октомври ще е ниска, само че се чака да се появят дни с двуцифрено число умряли през октомври. Ето, появи се подобен ден. Няма да има всеобщо потребление на черни чували. Няма да има придвижване на камиони с ковчези. Но внимавайте въпреки всичко и се пазете. Къси клечки ще има. Това увещание не се отнася за Ганьо. Той е вечен. "

Заключение от инспекцията

" И през днешния ден, 193 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Здравната система се оправя с проблемите, сюжет „ Празни лечебни заведения “ е постоянен.

Дифузното разпространяване е угасено. Клъстерното разпространяване е на ниско равнище. Индексите обаче стопираха да падат. Прогнозата я знаете – и през октомври, лечебните заведения няма да се изпълнят. Хомеостазисът държи, само че безконечният и безсмъртнен балкански левент работи, с цел да го скапе. Сметките демонстрират, че ще успее и то тъкмо в наставления период. ", заяви Витанов.

Ето какво изясни професорът за картата на риска: 

" Все още обстановката е релативно добре. Издайнически Монтана е оцветена в алено. Там се чака прекосяване от Етап 0 на Етап 1 от проекта на Министерство на здравеопазването за битка с пандемията. Но и там ситуацията към момента е много положително за средата на октомври. Вълната е полегата. В огромните градове и в градовете около София внимавайте повечко и толкова. По-възрастните хора, може да си сложите и по един бустер за по несъмнено. Ако желаете. "

Витанов не пропусна да пожелае здраве и триумфи - " И дано вирусът и войната стоят надалеч от вас. ", заключи той.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР