„Прогнозата за нова вълна не е преувеличена. Всичко зависи от

...
„Прогнозата за нова вълна не е преувеличена. Всичко зависи от
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Не е преувеличена прогнозата за нова вълна от COVID-19

„ Прогнозата за нова вълна не е пресилена. Всичко зависи от това, по какъв начин се развиват нещата към нас и по какъв начин се държим ние. Определено има обстоятелства, които ни тормозят – продължаващото разпространяването на "Делта " разновидността на коронавируса”, съобщи в ефира на „ Здравей, България” основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

Той уточни, че деликатно наблюдават обстановката ще наложат ограничения, в случай че се постанова. По думите му страните с висока заболеваемост ще попадат в алена зона и няма да бъдат допускани в България.

"Това гласи и новата заповед на здравния министър. Това ограничение няма да важи за българските жители ", добави Кунчев.

„ Португалия изпадна в тежка обстановка, с помощта на това, че си внесе бразилския вид. Очаквам Финландия ще изпадне в доста неприятна обстановка, тъй като си внесе 500 позитивни, които бяха на мач в Санкт Петербург. Това желаеме да избегнем. Ясно е, че вирусът ще влезе в България, въпросът е това да не става бързо, стремително и с доста хора”, изясни здравният контрольор.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР