“Прогнозата ми е, че кабинет ще има, ако политиците поемат

...
“Прогнозата ми е, че кабинет ще има, ако политиците поемат
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Днес, за съжаление, лидерството грешно се разбира като вождизъм

“Прогнозата ми е, че кабинет ще има, в случай че политиците поемат отговорност. Хората за пети път се произнесоха и ясно обявиха, че не имат вяра задоволително на никого и по тази причина не дават властта на нито една политическа мощ. Шансовете в този момент наподобяват 50/50, само че постоянно има метод, в случай че има водачество и съответна стратегия. ” Това съобщи Сергей Станишев пред bTV.

“Днес, за жалост, водачеството неверно се схваща като вождизъм. Всеки е водач на своето племе, на своята партия и го интересува единствено мнението на племето. Но в последна сметка сме едно общество, една нация и партийните водачи не трябва да подхождат толкоз егоистично. Сега наподобява, че образуването на коалиция зависи от местите избори. Но това схващане е губещо за политиците – те ще изгубят последователи и в случай че не вземат участие в ръководството, тъй като хората чакат ясно носене на отговорност. По време на мандата на моето държавно управление, влязохме в коалиция с Национална движение „Симеон Втори", на които преди бяхме съпротива. Но бяхме със съзнанието, че предстоят значими решения за страната и направихме всичко по силите си да я водим напред. Това не ни попречи да имаме разнообразни претенденти за локалните избори.

Лидерството значи да водиш публичното мнение, а не да бъдеш функционалност на настроения и популустки настройки. Общественото мнение не е статично, то се трансформира при причини и кураж за действителни дейности.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР