Прогнозата, която сме издали на 23 октомври е с оранжев

...
Прогнозата, която сме издали на 23 октомври е с оранжев
Коментари Харесай

От НИМХ изобличиха Цветан Цветанов в лъжа за жълтия код

Прогнозата, която сме издали на 23 октомври е с оранжев код. Това значи превалявания от 35 до 60 литра на квадратен метър. На 24 ноември сме удостоверили този код за Бургаско, изобщо за този регион не сме давали жълт код.

Това сподели пред нова телевизия професор Христомир Брънзов, шеф на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) във връзка обвиняванията на на ръководителя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който укори родните метеорологични служби, че са дали жълт код преди бедственото състояние и не са предизвестили за идните събития. Той бе катеторичен, че изказванията на заместника на Борисов в ГЕРБ са погрешни.

" Искат от нас да даваме прогнози, а 60% от хората в института получават минимална заплата, нямат никакви нови механически средства, не може да ни съпоставят със службата в Съединени американски щати. Ние предаваме по телефона данните, това е допотопно. В Съединени американски щати имат автоматизирани принадлежности,които предават всеки миг какво се случва ", добави професорът. Брънзов напомни,че от 30 години не е обновяван техническия парк на института и се работи,както през 1980 година.

Той заяви, че сътрудниците,които мерят преваляванията с мензура работят почасово и получават месечно по 40 лв.. сътрудниците с висше обучение стоят на минималната за страната заплата.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР