Прогноза за времето - 13 май, събота Очакваме временни разкъсвания

...
Прогноза за времето - 13 май, събота Очакваме временни разкъсвания
Коментари Харесай

Ще изпратим ли облаците, студа и дъжда – какво време ни очаква уикенда

Прогноза за времето - 13 май, събота

Очакваме краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността в утринните часове над Западна България. Над Източна България облачността ще се задържи раздрана, само че без превалявания.  

Минималните температури ще се покачат и ще са сред 7° и 10°С. Най-високи чакаме да са минималните  температури по поречието на р. Дунав – до 9-12°С, предават синоптиците от Метео Балканс.

По-ниски ще са в планинските региони от Западна България и Шуменското плато – до 3-6°С. Ще духа слаб до сдържан източен вятър.

В следобедните часове в масивите от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали слаб дъжд. Повече слънчеви часове чакаме над Източна България. 

Максималните температури ще се покачват и ще са сред 16°С и 19°С. По-топло ще остане над Северозападна и Източна  България – до 18°С - 22°С

Времето в София

През нощта против събота  ще се задържи най-вече облачно със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб източен вятър. До обяд  валежите ще стопират и облачността ще се раздра. След  обяд от запад още веднъж ще се заоблачи и ще  завали дъжд. Минималните температури ще са към 8°С, а оптималните – сред 19°С.

Времето в планините

До обяд чакаме краткотрайни разкъсвания на облачността.  В следобедните часове в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали дъжд, над 1800-2000 метра - сняг. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 13°, на 2000 метра - към 3°.

Времето по Черноморието  ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан  източен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 18°C и 19°C.Температурата на морската вода чакаме да е към 12°-13°C. Вълнението – до 1-3 бала.

Времето на Балканите ще се задържи  предимно облачно, в западните и северозападни региони от полуострова  валежите ще са обилни по количества. Ще има и гръмотевици. В източните региони от полуострова ще доминира раздрана висока облачност. Температурите ще се покачват. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР