Прогноза за скок в цената на хотелските услуги. Според проучване

...
Прогноза за скок в цената на хотелските услуги. Според проучване
Коментари Харесай

Хотелиери вдигат цените по Черноморието за летния сезон

Прогноза за скок в цената на хотелските услуги. Според изследване измежду мениджърите в отрасъл близо 60% от бизнеса ще вдигне цените с до 10%. При други нарастването на услугите ще бъде сред 10 и 20%.

Една пета от хотелите настояват, че не възнамеряват нарастване. Малък % даже дават обещание понижаване на цената за настаняване.

Близо 80% от хотелите у нас възнамеряват нарастване на цените през новия сезон. От сектора изясняват повишаването на услугите главно с инфлацията в страната.

„ Ние не можем да планираме кой знае какъв брой доста, тъй като непрекъснато ми се обаждат от тържищата откъдето зареждаме с думите: „ Да знаете всичко отново ще отиде нагоре ”. Отива, само че какъв брой? ”, декларира пред Нова Румен Мончев, Съюз на притежателите в „ Слънчев бряг ”.

И до момента в който браншът търси вид за избавяне на сезона, част от потребителите у нас остават скептични към съотношението " цена-качество ".

„ Усещането ми е, че в Гърция има по-добри условия, обаче съм изкушена от това, че имам другари, които са на българското Черноморие. Ще разделя почивката и в Гърция и в България. Трябва да има отношение от туроператорите, от хотелиерите,  да има една концепция по-постоянни цени и да бъдат по-достъпни ”, споделя Гергана.

Миналото лято междинната цена за двойна стая по Черноморието е била сред 100 и 200 лева.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР