profit.bgСъбитията по света предполагат, че златото ще продължи силното си

...
profit.bgСъбитията по света предполагат, че златото ще продължи силното си
Коментари Харесай

Какво да очакваме от цената на златото в краткосрочен план?

profit.bg

Събитията по света допускат, че златото ще продължи мощното си показване през идните минимум 6 до 12 месеца, предвижда икономист от водеща сингапурска банка.

„ Светът понастоящем се намира в нестабилно положение и златото се възползва от обстановката “, споделя Хауи Лий, икономист в Oversea-Chinese Banking Corporation, представен от CNBC.

Ценният метал се търгува на цена от към 1 495 за унция в Азия по време на сесията в сряда. Цената скочи с 12 $ единствено за ден.

Според Лий, цената на златото напълно скоро ще премине границата от 1 500 $.

" Виждаме съвършен микс от съставки: имаме ниски лихви, имаме слаб $, имаме комерсиално напрежение, имаме геополитическо напрежение в Персийския залив “, споделя Лий.

Според него, сходен набор от опасности движи златото до най-високата му цена от над шест години насам и предизвика вложителите да поглеждат към него за стесняване на риска. 

С други думи, вложителите не са сигурни в краткосрочните световни стопански трендове и са по-склонни да гравитират към активи с невисок риск.

Сред тези опасности, провокиращи влагането в злато, икономистът счита, че последната порция американски мита за импорт на артикули от Китай ще бъде „ изключително гибелен “ за международната стопанска система, защото огромна част от засегнатите артикули са директно свързани с потребителите.

Въпреки че останалите скъпи метали, като сребро и платина, също реализират растеж в цената си, Лий счита, че златото ще си остане желан актив. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР