profit.bgПотребителите в Африка плащат най-солено за достъп до интернет в

...
profit.bgПотребителите в Африка плащат най-солено за достъп до интернет в
Коментари Харесай

Къде плащат най-много за интернет?

profit.bg

Потребителите в Африка заплащат най-солено за достъп до интернет в целия свят, разкрива отчет на самодейността The Alliance for Affordable Internet (A4AI).

Проучването изследва до каква степен е наличен интернет в 136 страни по света с ниски и междинни приходи, предава CNN.

В подреждането не попада нито една страна от Европа, както и най-богатите представители на Северна Америка.

Когато приказваме за международна стопанска система, образец за страни със междинни приходи са Малайзия, Колумбия, Индия, Ямайка, Южна Африка и Гана, а под страни с ниски приходи разбирайте Непал, Мали, Хаити, Либерия, Йемен и Мозамбик.

A4AI е самодейност на организацията The Web Foundation, учредена от основателя на Wоrld Wide Web Тим Бърнърс-Лий и партнираща си с колоси, като Гугъл и Фейсбук.

По калкулации на A4АI, интернетът може да се смята за наличен, когато 1 GB мобилен интернет коства не повече от 2% от междинния месечен приход. Средното равнище в Африка обаче доближава цели 7.12%, като в някой случаи 1GB коства повече от 1/5 от междинното месечно заплащане.

Това показва стряскащата разлика сред страните от Африка и тези в Европа, напирмер, където разноските за 1 GB мобилен интернет са надалеч под 2% от междинния месечен приход, в това число в България.

Цените в Африка „ са прекомерно високи за всички, с изключение на за заможните “, сочи отчетът, отбелязвайки, че цената е главната причина почти 49% от международното население да няма достъп до интернет.

Авторите на изследването настояват, че неразвитият пазар и монополите са основната причина за високите цени на интернета в Африка, предлагайки няколко политики за справяне с този проблем. 

" Конкуренцията е в главната на триумфа “

Африканските страни са обект на най-недостъпните цени за интернет в света, сочат данни на A4AI.

Гражданите на Чад, Демократична Република Конго и Централна Африканска Република би трябвало да заплащат над 20% от междинните си месечни приходи за 1 GB мобилен транспорт на данни.

За съпоставяне, най-достъпните цени измежду страните в подреждането се регистрират в Египет и Мавриций, където 1 GB мобилен интернет се равнява надлежно на 0.5% и 0.59% от междинните приходи на популацията.

Като цяло, отчетът разкрива, че цените падат по-бързо в страните с ниски приходи по отношение на тези със междинни такива, само че в доста случаи остават прекомерно недостъпни.

Главната рекомендация на A4AI е либерализация на пазара и ограничения за усилване на конкуренцията. „ Конкуренцията е ядро за сполучлив интернет пазар “, показва отчетът.

Според създателите на проучването, в случай че на пазарите в Африка действат по няколко оператора, то цените на услугите бързо, бързо ще паднат.

Нашето проучване пресмята, че 1 GB данни на монополен мобилен пазар може да бъде по-скъп със 7.33 щатски $ по отношение на обстановка, в която действат два оператора, твърди отчетът.

Препоръките и ограниченията за усилване на конкуренцията включват използване на почтени правила

A4AI дава образци за положителни практики, като Намибия, която е позволила нови снабдители на услуги, което незабавно е понижило цените. Кения също се дава за образец за това, че е направила интернет наличен посредством елиминирането на налозите върху мобилните телефони.

Ограничен достъп

A4AI показват, че където частният бизнес не вижда облага за себе си, се отваря поле за деяние от страна на страната.

Празнината на пазара може да бъде запълнена с публични Wi-Fi точки или телецентрове, считат от организацията.

Подобни ходове са изключително подобаващи за селските региони, където маргинализираното население може да получи късмет да се възползва от обществените и стопански изгоди от достъпа до интернет.

" Това, което се изисква, е композиция от тактики, като тук несъмнено държавното управление има роля “, споделя Данарай Такур, шеф Проучване в The Web Foundation.

Той дава като образец за проблем страни, като Египет и Камерун, където управляващите вършат тъкмо противоположното, ограничавайки достъпа до интернет съзнателно. 

за вход на пазара и основаването на транспарантен режим за приемане на лиценз.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР