profit.bgКосмическата компания на Джеф Безос планира да таксува пътниците между

...
profit.bgКосмическата компания на Джеф Безос планира да таксува пътниците между
Коментари Харесай

Цени от 200 000 долара за полет в Космоса с компанията на Безос

profit.bg

Космическата компания на Джеф Безос възнамерява да таксува пасажерите сред 200 000 и 300 000 $ за първите си полети до космоса през идната година, осведоми Reuters, базирайки се на източници, близки до компанията.

Потенциалните клиенти и представители на галактическата промишленост чакат с неспокойствие да научат какъв брой ще коства билетът на новата ракета New Shepard на Blue Origin, с цел да схванат дали цените са налични и дали компанията може да генерира задоволително търсене, с цел да печели от галактически туризъм.

Ръководители в компанията, учредена от основателя на Amazon.com Безос през 2000 година, обявиха по време на конференция през предишния месец, че скоро възнамеряват тестови полети с пасажери с New Shepard и че ще стартират да продават билети през идната година.

Компанията, която е основана на към 30 км южно от Сиатъл, сподели обществено дизайна на летателния уред, който се състои от ракета притежател и отделяща се пътническа капсула, само че към този момент не е предоставяла информация за това на какъв стадий е производството или какви ще бъдат цените на билетите.

През май Безос съобщи, че цените на билетите още не са избрани.

Според чиновник на Blue Origin обаче, компанията ще стартира да продава билетите на цени сред 200 000 и 300 000 $. Според различен чиновник, билетите ще костват най-малко 200 000 $. И двамата са поискали анонимност, защото тактиката за ценообразуването на компанията е поверителна.

New Shepard е проектирана да транспортира с подорбитален полет шестима пасажери на към 100 км над Земята, което е задоволително високо, с цел да може човек да изпита няколко минути безтегловност и да види кръглата форма на планетата, преди херметизираната капсула да се завърне на Земята благодарение на парашути.

Капсулата разполага с шест прозореца за наблюдаване, които са близо три пъти по-високи от тези в самолетите Boeing 747.

Blue Origin към този момент има осем теста на отвесното излизатане и на кацането на New Shepard от галактическата си площадка в Тексас, само че всичките са били без пасажери на борда. В два от полетите е имало тестова кукла.

Безос, който е най-богатият човек в света с персонално положение, оценено на към 145 милиарда $, има сериозна конкуренция в тази сфера от страна на милиардерите Ричард Брансън и Илон Мъск.

Компанията на Брансън Virgin Galactic твърди, че е продала към 650 билета за своите лични пътнически полети до Космоса, само че към този момент не е определила дата по кое време ще стартират те. Компанията таксува по 250 000 $ на билет, което е в звук с предстоящите цени на Blue Origin.

Основаната от Мъск през 2002 година SpaceX твърди, че крайната й цел е да даде опция на хората да живеят на други планети.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР