profit.bgДа предположим, че хората се научат да дишат в Космоса

...
profit.bgДа предположим, че хората се научат да дишат в Космоса
Коментари Харесай

Колко дълго човек може да оцелее на всяка планета?

profit.bg

Да предположим, че хората се научат да дишат в Космоса без особено съоръжение и има метод да достигнем до всяка планета в Слънчевата система.

Как ли би се почувствал човек на другите планети без никакви защитни устройства? Съдейки от амбициозните проекти на Елон Мъск, кой знае - може да стартираме да пътуваме в Космоса по-рано, в сравнение с чакаме.

Вижте какъв брой дълго човешкото тяло може да оцелее на всяка планета от Слънчевата система:

Меркурий

Ако в миналото желаете да посетите тази планета и да избегнете неприятни последствия, би трябвало да уцелите времето, тъй като амплитудите в температурите са убийствени. През деня могат да доближат 425 градуса, а вечер падат до минус 143 градуса.

Живакът се върти относително постепенно, тъй че с цел да оцелеете, всичко, от което се нуждаете, е просто да хванете момента, когато дневната температура се трансформира към нощна. Но по този начин или другояче, 90 секунди е почти времето, което бихте могли да прекарате там.

Венера

 

Ако в миналото имате опция да стъпите на Венера, ще имате единствено една секунда, с цел да й се насладите. Между другото, думата „ насладите “ е малко саркастична, тъй като е мъчно да се каже с цялостна убеденост какво тъкмо би ви умъртвило в края на тази единствена секунда.

Атмосферата на тази планета е 98% въглероден диоксид, а налягането е 90 пъти по-голямо, в сравнение с Земята, плюс цялата й повърхнина е покрита от гъсти облаци, от които вали сярна киселина. А, и е горещо, доста горещо - междинната температура доближава съвсем 450 градуса.

Марс

Въпреки че Марс е първият претендент за галактическа колонизация, най-дългото време, което можете да останете на тази планета, е към 80 секунди. Атмосферата му е 95% въглероден диоксид. Марс е доста леден и междинната температура е минус 40 градуса.

Юпитер

Най-голямата планета в Слънчевата система ще бъде другарски наострена към вас единствено за една секунда. И тогава този колос ще ви шокира с гневните си ветрове и урагани, с които човешкото тяло просто не може да се оправи.

Планетата е заобиколена от газове, като в основата са водород и хелий. Освен това вманиачен ураган издига нагретите газови маси към повърхността на планетата, които образуват кристали от амонячен сняг и е невероятно да си представим по какъв начин някой би могъл да издържи този вманиачен отровен коктейл.



Сатурн

Това е различен галактически колос, който ще ви разреши да останете на него за по-малко от една секунда. Освен газовите облаци, на Сатурн непрекъснато има доста мощни ветрове, които могат да доближат 1800 км в час.

Сатурн основава такива луди торнада по повърхността си, тъй че никое живо създание не би имало време даже да мигне, преди да се трансформира в галактически прахуляк.

Уран

Тази планета е покрита от гореща примес от вода, амоняк и метан. Всъщност даже не можем да кажем за какъв брой време може да останете тук, тъй като действително няма да имате време да кацнете. Просто ще се разтворите съвсем мигновено в тази луда комбинация. Следователно просто няма време за оцеляване.

Нептун

Времето за човешки престой на тази планета е по-малко от секунда. Ужасните условия ще унищожат всеки. Ужасяващият вятър на Нептун от време на време може да бъде даже по-бърз от скоростта на звука. Повече мнения не са нужни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР