profit.bgБългария е една от държавите в ЕС с най-голяма смъртност

...
profit.bgБългария е една от държавите в ЕС с най-голяма смъртност
Коментари Харесай

България сред държави с най-голяма смъртност заради мръсен въздух

profit.bg

България е една от страните в Европейски Съюз с най-голяма смъртност поради замърсен въздух, се показва в показан отчет на Европейската комисия, представен от Българска телеграфна агенция.

Отбелязва се, че замърсяването на въздуха слага нашата страна на челните места по брой изгубени години живот. Според Европейската организация по околна среда, замърсяването на въздуха у нас е довело до към 15 200 случая на преждевременна гибел през 2015 година

Основните източници на замърсяване на въздуха от прахуляк са битовото отопление и транспортните средства.

Въпреки че неотдавна одобри промени в законодателството, България към момента не е подхванала на практика структурни ограничения за справяне със замърсяването на въздуха и за уеднаквяване на задачите за качеството на въздуха с основни политики в областите на околната среда, енергетиката и транспортите, се показва в документа.

България към момента не е изпълнила отговорностите си за опазване или възобновяване на типове и местообитания. Създаването на дейно ръководство на мрежата " Натура 2000 " и подобряването на администрацията в тази област се регистрира като предизвикателство.

Основните закани за биологичното многообразие в България включват загубата на местообитания поради развиването на градовете и инфраструктурата, неустойчивото земеделие, нарасналото замърсяване на въздуха.

Въпреки продължаващите вложения в построяването на нужната инфраструктура, подкрепена основно с финансиране от Европейски Съюз, България към момента изостава доста от европейските индикатори за филтриране на градските отпадъчни води.

Едва 26 на 100 от тези води се събират, 20.4 на 100 от събраното количество се подлага на вторично филтриране, а 6.7 на 100 от събраните отпадъчни води се подлагат на по-задълбочена обработка. Според Европейска комисия има потребност от спомагателни два милиарда евро за построяването на мрежи за събиране на отпадни води и за пречиствателни станции.

Комисията отбелязва, че България е постигнала забележителен прогрес в картографирането и оценяването на екосистеми и техните свойства, както и в създаването на системи за отчетност на " естествения капитал ". Въпреки това, вярното осъществяване на законодателството за отбрана на природата остава предизвикателство, написа в отчета.

Въпреки че България е приела положително законодателство за заслужено пресмятане на такса " Смет ", тя към момента не е приложила правилото " замърсителят заплаща ". Напредъкът в оправянето със замърсяването на въздуха е стеснен до приемането на закони. Все още не е регистрирано дейно използване, добавя комисията.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР