Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици "Екзарх Йосиф" в

...
Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици "Екзарх Йосиф" в
Коментари Харесай

Езиковата гимназия в Разград вече има нов физкултурен салон

Профилираната гимназия с преподаване на непознати езици "Екзарх Йосиф " в Разград към този момент има нов физкултурен салон.

Спортната зала бе публично открита през днешния ден с водосвет.

Община Разград чака над 1 400 000 лв. доходи от парцели

Директорът на образователното заведение Пейчо Георгиев дефинира този ден като исторически за гимназията. "Щастливи сме, че след 135 години от построяването на постройката на учебното заведение към него към този момент има съвременно оборудване за осъществяване на часовете по физкултура ", сподели Георгиев и изрече благодарности към остарялото и към новото общинско управление за оказаното подпомагане за реализацията на плана, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кметът Денчо Бояджиев пожела физкултурният салон да се употребява най-рационално и изрази увереност, че тук ще се основат бъдещите републикански, европейски и международни първенци. Физкултурният салон е построен в югоизточната част на общия двор на Езиковата гимназия и Основно учебно заведение "Никола Вапцаров ", чиито ученици също ще употребяват оборудването. Новата постройка е със застроена повърхност от 1513 кв. м. Спортната зала е с комбинирани стадиони за баскетбол, волейбол, бадминтон и футбол на малко поле. Има също зали за аеробика и фитнес, сауна.

Още едно детско заведение в Разград е актуализирано по план на общината

Салонът разполага със съблекални, санитарни възли и душове, пространства за преподаватели и складови пространства. Отоплението на салоните се прави посредством енерговъзстановяващи блокове, а на покрива на постройката са ситуирани и инсталирани 10 броя слънчеви колектори.

Изграждането на физкултурния салон е част от плана на община Разград за ремонт, възобновяване на материално-техническата база и ограничения за енергийна успеваемост в просветителните институции на територията на града. Той се реализира с финансовата поддръжка на оперативната стратегия "Региони в напредък " и е част от Инвестиционната стратегия на общината. Стойността му е 9 897 137 лв..

След формалната част в новата спортна зала бе извършен и първият състезателен мач, като един против различен се изправиха волейболните тимове на учителките и на ученичките от Езиковата гимназия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР