Профилът във Facebook на сина на премиера на Израел Бенямин

...
Профилът във Facebook на сина на премиера на Израел Бенямин
Коментари Харесай

Facebook блокира профила на сина на израелския премиер Нетаняху

Профилът във Фейсбук на сина на премиера на Израел Бенямин Нетаняху - Яир, е бил блокиран поради постове, ориентирани против палестинци и мюсюлмани. В тях 27-годишният мъж е призовавал да се отмъсти за гибелта на двама израелски бойци, убити от палестинци, и е казвал, че желае мюсюлманите да изоставен земите на Израел.
Яир Нетаняху изрази възмущението си от блокирания профил в Twitter и назова Фейсбук " полиция на мисълта ". Компанията обаче го упрекна в разпространение на слово на омразата, написа BBC.
" Хамас ", " Хизбула " и иранският режим имат публични страници във Фейсбук. Съществуват и безчет страници, призоваващи за унищожаването на Израел и на евреите. Хиляди нападателни леви постове против мен и фамилията ми, в това число закани за физическо принуждение и закани за ликвидиране. Явно всички те не нарушават разпоредбите ", съобщи младият Нетаняху.
От Фейсбук пък разясниха, че постовете му са съдържали тирада на омразата и по тази причина са били свалени.
Това не е първият скандал, обвързван със сина на израелския министър председател. Миналата година той бе подложен на критика, откакто разгласява в обществените мрежи подигравателна картинка за критиците на татко си. Срещу него се надигна публично неодобрение и по малко по-прозаичен мотив - когато бе засечен, че не почиства след кучето си, когато го извежда на разходка.
Профилът на Нетаняху е бил блокиран за 24 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР