Профилът на задържаните за порнография лица – сред тях има

...
Профилът на задържаните за порнография лица – сред тях има
Коментари Харесай

Сарафов: Който види порнографските кадри ще иска да си избоде очите

Профилът на арестуваните за порнография лица – измежду тях има водач от гражданската авиация на нискотарифна компания, ел. механик, мотокарист, стругар, притежател на състезателен магазин, IT експерти, общ служащ, автомонтьор, оценител на недвижими парцели. Възрастта на децата, станали обект на интерес на педофилите, била сред 2 и 10.

Проведената акция против детската порнография прокуратурата е посочила, че е постоянна, макар " чувството за абдикация на държавните структури ".

По случая са работили над 30 следователи от НСС, над 30 чиновници на ГДБОП и над 60 жандармеристи. Задържаните са 12 лица на възраст сред 30 и 40 години. Половината от тях са фамилни и имат деца. Това съобщи още Борислав Сарафов по време на изключителния брифинг на прокуратурата. 

" При задържането намерихме видеа и фотоси с брутални подиуми на полово принуждение на деца сред 2 и 10 години. Децата са от Близкия изток - някогашните руски републики, Тайланд, Филипини и така нататък Надяваме се, опасенията ни измежду тях да има българчета, да се окажат погрешни ", добави той. 

" Не бих могъл да кажа нищо за фрагментите, тъй като този, който ги види, след това ще желае да си избоде очите. Санкцията за такива лица е до 6 години отнемане от независимост. Надявам се да бъде желана и конфискувана непрекъсната мярка. Тези хора би трябвало да бъдат изолирани от обществото и да предпазим децата си. Психо профила на тези лица ясно демонстрира, че могат да минат от виртуалния в действителния свят ", разкри той.

" По предписание на основния прокурор 12 формирани досъдебни производства за разпространяване на порнография за предоставени на следствената работа. Това са шокиращи фрагменти за нас, само че както неведнъж сме казвали законодателството ни е остаряло. Наказанията за лица, които основават и популяризират нецензурен фрагменти е отнемане от независимост до 6 години и санкция от 8 хиляди лв.. Често присъдите минават в условни и тези хора са измежду нас. Смятате ли, че това са съответни ограничения? Аз мисля, че би трябвало да се приложи много по-голяма суровост на закона. Всички институции би трябвало да предпазим децата ", сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева.  

Те са мрежа от лица, измежду които има хора с уважителни специалности, положителни приходи и фамилии. Мъж на 37 разпространявал нецензурен материал, на който се вижда по какъв начин възрастен мъж открива полово принуждение върху 6-годишно момиче ", добави тя. 

Тя прикани родителите да бъдат по-внимателни и бдителни какво гледат децата им и с кого беседват. 

" Едно от лицата беше толкоз безочливо, че беше излязло сутринта и си беше оставило компютъра включен, с цел да споделя детска порнография, до момента в който го няма. Човешкото схващане на може да схване сходни подиуми ", съобщи още Сарафов. 

Той разкри, че единият от арестуваните е разпространявал тези фрагменти, до момента в който живее близо до дом за деца без наставнически грижи и сега се открива дали някое от лицата там не е взело участие в извращенията. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР