Профилактичната ваксина срещу коронавирус, разработена от руския Федералния научен център

...
Профилактичната ваксина срещу коронавирус, разработена от руския Федералния научен център
Коментари Харесай

От Центъра “Чумаков” с последни новини за третата руска ваксина срещу К-19

Профилактичната ваксина против ковид, създадена от съветския Федералния теоретичен център за проучвания и разработка на имунобиологични препарати “Чумаков”, може да влезе в гражданско обращение през март, заяви шефът на развойния център Константин Чернов.

Тя ще е третата, създадена в Русия, след „ Спутник V” на центъра „ Гамалея “ и „ ЕпиВакКорона “ на „ Вектор “, написа Дарик.

"Нашата евентуално би трябвало да я изчакаме измежду гражданското население към март “, изясни той за имунизацията на „ Чумаков “.

Сега центърът приключва втория стадий от клиничните изпитвания - успеваемостта й се тества върху доброволци.

Чернов изрази вярата, че новото лекарство ще бъде най-сложното в съпоставяне досегашните. "Във вируса към този момент са открити повече от 50 разнообразни протеини. Когато представим на организма целия набор от всичко, което е там, чакаме, че нашата отбрана ще бъде по-всеобхватна, по-комплексна ", сподели той.

Създадената в Центъра “Чумаков” ваксина е целновирионна, тя употребява инактивирания вирус SARS-CoV-2, т.е. особено обработен, тъй че да е изгубил инфекциозните си свойства, само че да резервира дарба да провокира имунен отговор.

Сега в Русия върви имунизация с две ваксини - „ Спутник V ", създадена от Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология “Н.Ф. Гамалея”, и "EпиВакКорона " от новосибирския център "Вектор ". Освен това в Русия се създават още няколко медикаменти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР