Профил: Проф. д-р Михаел Фрас е специалист по вътрешни болести

...
Профил: Проф. д-р Михаел Фрас е специалист по вътрешни болести
Коментари Харесай

проф. Михаел Фрас, Медицински университет – Виена: Хомеопатията като допълнение към традиционната медицина помага за подобряване на качеството на живот

Профил: Проф. доктор Михаел Фрас е експерт по вътрешни заболявания в болничното поделение по онкология и професор от Университета по медицина във Виена. Той беше специфичен посетител на XX Юбилейна конференция по клинична хомеопатия в България през май 2022 година Проф. Фрас, от какъв брой години практикувате хомеопатия?
Занимавам се с хомеопатия от 46 години. Започнах с лекции на проф. Герхард Реш и приключих образование по хомеопатия към Лекарската асоциация по класическа хомеопатия. Въпреки това проучването на хомеопатията е задача, която продължава цялостен живот. Моята цел е да убедя сътрудниците, че хомеопатията може да се комбинира съвършено с стандартната медицина.
Наскоро публикувахте резултатите от плацебо-контролирано изследване за използването на хомеопатията като допълнение към стандартното лекуване при пациенти с напреднал рак. Какви са главните заключения от него?
Основните констатации са, че приложението на хомеопатия като допълнение към обичайна медицина оказва помощ за възстановяване на качеството на живот, изключително посредством облекчение на страничните резултати от химиотерапията, и усилва преживяемостта на пациенти в напреднал етап на рак на белия дроб със 7 месеца.
В изследването пациентите попълняха два профилирани въпросника за оценка на качеството си на живот в 3 интервала през 9 седмици. Тези въпросници оценяваха разнообразни параметри, да вземем за пример странични резултати като отмалялост, гадене, бодърствуване и загуба на вкус, които могат да се дължат на патологията, само че и на стандартните лекувания. След 18-ата седмица всички параметри на качеството на живот, изследвани в групата " хомеопатия ", бяха доста усъвършенствани спрямо групата " плацебо ". Реклама
Друг позитивен аспект, който не би трябвало да забравяме, е, че хомеопатията е на ниска цена способ без никакво натоварване върху метаболизма или органите на пациента и без взаимоотношения с други типове стандартни интервенции.
Използвате ли хомеопатия при лекуването на други болести? Може ли всяка болест да се лекува с хомеопатия?
Използвам хомеопатията при разнообразни болести, в действителност при разнообразни пациенти, страдащи от разнообразни болести. Хомеопатията не лекува заболявания, а заболели хора. Следователно, в случай че се употребява самостоятелно, хомеопатията е в положение да излекува пациенти с няколко възпалителни болести. Използвахме хомеопатия даже при сериозно заболели пациенти в интензивното поделение, като по този метод изключвахме плацебо резултатите. Това значи, че хомеопатията работи независимо без сугестия или плацебо резултати. Необходими са задълбочени медицински знания, с цел да се знае по кое време може да се употребява хомеопатията и по кое време е належащо да се комбинира с стандартната медицина.

Механичните аргументи за болестта не би трябвало да се лекуват с хомеопатия като първи избор. Но към този момент има голям брой изявления за някои здравословни проблеми (здравни състояния), при които хомеопатията може да се употребява сполучливо (алергии, контузии, тревожни положения и др.).
Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Здравеопазване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР