Профил: Архитект Владислав Дечев е старши партньор и проектант в

...
Профил: Архитект Владислав Дечев е старши партньор и проектант в
Коментари Харесай

Създаването на съвременна болница започва с план за развитие на здравната услуга

Профил: Архитект Владислав Дечев е старши сътрудник и архитект в интернационалната " Ес Джи Ай Архитекти ". С опита си от повече от 20 години в сферата Владислав е виновен за развиването на бизнеса, връзките с основни клиенти, общото ръководство на огромни планове в областта на градоустройството, логистиката, офисните и жилищните здания, бранш опазване на здравето и интериор. Владислав има вяра, че положителните бизнес връзки се основават с персонално отношение и внимание към детайла.
Със своите 12 години на българския пазар и редица осъществени планове през днешния ден българско-английската SGI Architects е една от водещите проектантски компании в България.

Опитът и множеството доверили им се клиенти ги учат, че с цел да е сполучлив един план, той изисква структуриран и стегнат развой, положителен метод към решаването на въпросите, персонално отношение, само че не на последно място - know-how.

Последното е от особена значимост за плановете в бранш " Здравеопазване ". Една болница е 10% сградна тъкан и 90% софтуерен развой. Тук е належащо освен да разбираме функционалните взаимовръзки, само че и да ги дирижираме, тъй че да осигурим комфорт на пациентите и медицинския екип, обитаващи постройката.
Реклама
За здравните си планове в България и Централна-Източна Европа SGI си партнира с някои от водещите имена в бранша: На първо място това са TAHPI - международен водач в консултирането и проектирането на лечебни заведения; SGP - една от водещите проектантски компании във Великобритания; и не на последно място - HKS - една от водещите интернационалните практики, с извънреден опит и фокус в бранш " Здравеопазване ". Целта на тези стратегически партньорства е да се извлече есенцията от международните нововъведения и опит и да ги приложи по най-правилния за местоположението метод, пречупвайки ги и през локалните оперативни особености, законодателна рамка и културни полезности.

Създаването на едно модерно лечебно заведение е дълъг развой, който не стартира с търг за строителство или с търсене на терен. В идеалния случай той започва с План за развиване на здравната услуга (Health Service Plan). Целта му е да проучва търсенето и предлагането в дадената локация, а на тяхна база да дефинира и пазарната ниша, на която новото лечебно заведение би трябвало да отговори. Резултатът от направения проект е набор от съществени планови параметри и аспекти като тип и профил на лечебното заведение, средногодишен човекопоток, тип и потенциал на отделенията, легловата база и така нататък

Направените заключения разрешават да се премине към идната фаза - Планът за развиване на лечебното заведение и самото планиране.

Архитектурната и софтуерната тъкан на една болница са " дрехата ", обличаща множеството ежедневно провеждани интервенции, интервенции и действия. Ето за какво, с цел да е сигурен, че гради вярната основа на обекта си, всеки архитект би трябвало да стартира не от белия лист, а от одобрени интернационалните стандарти за планиране на лечебни заведения. Пример тук е IHFG (International health facility guidelines) - стандарт, разработван от редица интернационално одобрени проектанти и консултанти (начело с TAHPI). Стандартът се отличава с това, че се актуализира регулярно, с което подсигурява даване освен на одобрените практики, само че и на изпитаните нововъведения в бранша.
Реклама
След полагането на софтуерните фундаменти на плана съществена роля на архитекта е да внедри избрани правила на резистентност, успеваемост и еластичност - с взор към цялостния витален цикъл на постройката. Едно лечебно заведение съществува 50, а от време на време повече години и е главен обществен репер в градската тъкан. То изисква мисъл за околната среда, за типа и качествата на вложените материали и артикули, енергоефективността, опцията за бъдещо преизползване и преработване.

Уви, устойчивостта в проектирането към момента не е всеобщо наложил се стандарт у нас. Битува боязън от " новото ", от " по-високата инвестиция " и от " дълготрайния резултат ". Да си пионер обаче си заслужава и е реалност, че всички вложени в това старания се отплащат неведнъж в поколенията напред.

Създаването на едно лечебно заведение е плод на хиляди експерти и развой, разрастващ се с години. Значимостта на такива планове изисква всеки зает да схване моралната отговорност и крайната цел. Това е допустимо единствено посредством следване на одобрените модели и положителни практики, стъпвайки на тях за основата, само че и създавайки опция за напредък, акомодация и бъдещи нововъведения.
Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Здравеопазване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР