Професорът по право Джузепе Конте все пак ще оглави новото

...
Професорът по право Джузепе Конте все пак ще оглави новото
Коментари Харесай

Италия все пак ще има правителство начело с Джузепе Конте

Професорът по право Джузепе Конте въпреки всичко ще оглави новото италианско държавно управление. Това стана ясно, откакто той се съгласи да застане отпред на кабинет, образуван от антиимигрантската дясна партия "Лига " и антисистемното придвижване "5 звезди ", предадоха осведомителните организации.

На среща с президента на страната Серджо Матарела през вчерашния ден Конте получи от президента мандат да сформира държавно управление и той одобри. Конте незабавно показа и състава на новия кабинет. По-късно генералният секретар на президентската администрация Уго Дзампети заяви, че церемонията по полагане на клетва на новото държавно управление ще се състои през днешния ден в 16 ч локално време.

При първия си опит да сформира държавно управление преди няколко дни Конте не съумя, тъй като президентът отхвърли кандидатурата на оферти министър на стопанската система, прочут с евроскептичните си възгледи и като съперник на еврото.

Лидерите на двете обединения от обединението получават постове в новия кабинет. Лидерът на "Лига " Матео Салвини ще бъде вътрешен министър, а на "5 звезди " - Луиджи ди Майо ще стане министър на труда и обществената политика, заяви ДПА. Двамата ще бъдат и заместник-премиери.

Ключовият пост министър на стопанската система и финансите ще се поеме от професора по стопанска система Джузепе Триа, съгласно Франс прес.

Бившият министър по въпросите на Европейски Съюз Енцо Моаверо-Миланези ще оглави външното министерство. Видният икономист Паоло Савона е назначен за министър по европейските въпроси. Именно неговата кандидатура за министър на стопанската система в предходния лист на Конте от първия опит бе причина президентът Матарела да откаже премиерски мандат на Конте, отбелязва ДПА. Министър на защитата ще бъде жена - Елизабета Трента.

Новото държавно управление ще реализира утвърдената от съдружните сътрудници стратегия, в която са посочени 30 предпочитани задания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР