Професорът по икономика Йото Йотов, който от години живее със

...
Професорът по икономика Йото Йотов, който от години живее със
Коментари Харесай

Български професор дари 100 000 лв. на център за деца с аутизъм в Плевен

Професорът по стопанска система Йото Йотов, който от години живее със фамилията си в чужбина, подари 100 000 лв. на център за деца с аутизъм в Плевен.

Средствата ще бъдат изразходвани за подкрепяне на годишните лечения на шест деца, както и за създаване на учебно заведение.

" Сдружение " Аутизъм Днес " изрича дълбока признателност на семейство Анелия и Йото Йотови, които от години живеят отвън страната, само че корените и огромните им сърца ги вършат съпричастни към поддръжката за заслужен живот и бъдеще за децата със усложнения в развиването. Истинската инвестиция в бъдещето, е тази в обучение, учебно заведение и в детското развиване, а възпитаваме децата си, до момента в който следят постъпките и дейностите ни. Децата на фамилията не просто следят, а интензивно се включват в благородната им активност! Дълбок реверанс и почит ! ", написаха от сдружението в формалната им страница в обществените мрежи.

Проф. Йотов, който е ученик на математическата гимназия в Плевен, решил преди две години да оказва помощ на деца с аутизъм.

" Най-добрият ми другар има детенце с аутизъм, на който оказвам помощ от години , само че виждаме през какви компликации минава фамилията и взех решение преди две години да направя нещо да дечицата в родния ми град. Обикалям света и преподавам " Международна търговия ", аз съм икономист по специалност и всички средства, които изкарвам, ги подарявам за дечицата с аутизъм в Плевен, обичам града си, уповавам се тези пари да оказват помощ на децата. Надявам се да дам образец на личните си синове и желая да благодаря на брачната половинка си за поддръжката, която ми е оказвала през тези години и която гледаше двете момчета, до момента в който аз пътувах да изкарам тези пари ", сподели за БНР Йото Йотов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР