Професорът от Харвардския университет Ноа Фелдман смята, че действията на

...
Професорът от Харвардския университет Ноа Фелдман смята, че действията на
Коментари Харесай

Професор от Харвард: Тръмп е извършил тежки престъпления

Професорът от Харвардския университет Ноа Фелдман счита, че дейностите на президента Доналд Тръмп, разкрити при следствието за импийчмънт в Камарата на представителите на американския Конгрес, съставляват тежки закононарушения.

Действията на президента Тръмп, както са разказани в показанията и доказателствата, явно съставляват тежки закононарушения и действия в сходство с конституцията. (...) По-точно, свидетелските показания за телефонния диалог от 25 юли сред президентите Тръмп и Зеленски, са повече от задоволителни, с цел да се убедим, че президентът Тръмп е злоупотребил със служебното си състояние. " - съобщи проф. Фелдман по време на чуванията по процедурата за импийчмънт в правната комисия на Конгреса, които започнаха през днешния ден, 4 декември.

Той беше свикан в качеството му на специалист по конституционно право.

Според него е явно, с апелите към украинския президент да бъдат разследвани политически съперници на Тръмп, американският президент се е опитал " да получи политически полза, в това число на изборите през 2020 година ".

Юристът добавя, че думите " корист със служебно състояние " не са " мистични или вълшебен ". " Те са доста ясни. Злоупотребата с длъжността е налице когато президентът употребява силата на своята власт не с цел да служи на ползите на американското общество, а на неговите персонални, партийни ползи. " - разяснява професорът, представен от организация " Укринформ ".

Като тежки закононарушения той дефинира настояването на президента към водач на непозната страна да проверява активността на политическите му съперници, задържането на сериозно значимата помощ за Украйна, слагането на условия на украинския президент за организирането на среща с него в Белия дом.

Проф. Фелдман разяснява, че тези дейности провокират опасения, че " президентът на Съединени американски щати е подготвен на всевъзможни ограничения, с цел да обезпечи преизбирането си за втори мандат ". " И това е съображение участниците в следствието да плануват опция за импийчмънт. " - безапелационен е юристът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР