Професор Снежа Златева - началник на клиниката по токсикология във

...
Професор Снежа Златева - началник на клиниката по токсикология във
Коментари Харесай

Токсиколог за фалшивите наркопроби: Не списъци с лекарства, а кръвни проби

Професор Снежа Златева - шеф на клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна е на мнение, че казусът е прекомерно сложен и не може да бъде решен посредством лист:

 

" Първо би трябвало да отговорим за какво се позитивират тестванията за опиати и за какво равнището на алкохол в кръвта може да е по-високо при банкет на някои лекарства. Второ би трябвало да отговорим това оказва ли въздействие върху реакциите на водача.

 

Тестовете за опиати са имунни! Могат да разпознаят някои лекарства и негов метаболит и да реагират положително. От какво зависи това? Първо, от чувствителността на тестванията и, второ, от самостоятелните ензимни метаболитни процеси.

 

Тези самостоятелни пътища за метаболизъм на медикаментите са генетично кодирани и непредсказуеми. Ето за какво нашата процедура демонстрира че към 20% от пробите са фалшиво-положителни ".

 

И в този момент съществуват описи медикаменти, които позитивират за избран клас опиати. Често се оказва, че хората, дали положителни проби за тези опиати, одобряват такива медикаменти, някои от които са купени без рецепта. Понякога и хора, използвали опиати, показват, че са използвали тези лекарства, акцентира тя: " Това не може да отстрани подозрението, че опиатът е одобряван ".

 

Много лекарства от разнообразни класове повлияват ензимните отговори за метаболизма на алкохола - един тип в стомаха и три типа в черния дроб:

 

" Оказва се, че младежи се лекуват с 8 до 9 типа лекарства, които въздействат на концентрацията на алкохол в кръвта. Още по-сложно за специалиста става да оцени резултатите на тези лекарства върху рецепторите, което дава отговор на това повлияват ли тези лекарства действието на водача. Рецепторите може да са потиснати или задействани от тези лекарства ".

 

" Лично аз смятам, че лист с медикаменти няма да позволи този проблем. Според мен предлагането на Министерството на здравеопазването и МВР да се взима кръв наложително при всеки позитивен тест и да се изследва с точна инсталация в границите на 6 или 24 часа е единственото вярно решение ", безапелационна е проф. Златева.

 

" Газовата и течната хроматография и съществуването на опитни химици са ключът към разрешаване на този проблем. Списъци с медикаменти - това никога няма да даде изясненост и още повече ще задълбочи казуса ".

 

Според нея тестванията би трябвало да бъдат доста положителни, чувствителни, селективни. 

" Дрегерът за алкохол е на 100% правилен с газовата хроматография, само че въпреки всичко единствено концентрацията в кръвта за съществуване на алкохол и опиати пред съда е доказателство за повлияване на рецепторите ", добави токсикологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР