Професор по педиатрия у нас се нуждае от средства за

...
Професор по педиатрия у нас се нуждае от средства за
Коментари Харесай

След отказ от НЗОК: Професор по педиатрия се нуждае от средства за лечение в чужбина

Професор по педиатрия у нас се нуждае от средства за лекуване в чужбина. Причината е, че НЗОК са отказали да покрият лекуването в Германия.

Д-р Ваня Недкова е шеф на педиатрията в Плевен и страда от рядко онкохематологично заболяване.

„ Точно преди една година я диагностицираха с неходжкинов лимфом, който е с периодичност 1-2%. Последва лекуване у нас в продължение на 10 месеца, изискващо намесата на две лечебни заведения, което не донесе резултат “, разяснява дъщерята на доктор Недкова – доктор Надя Коларова.

След информация, фамилията решило да потърси помощ в Германия, защото там са най-големите експерти в лекуването на лимфоми. Така аплайват за финансиране на лекуването до Здравната каса.

„ Последва отвод от трансплантационната комисия. Решението не беше единомислещо. Управителят на НЗОК не се съгласи с този отвод и даде на разширена комисия от външни специалисти документите, с цел да изкажат мнение. На 22 май получихме втори отвод от тях “, разяснява Надя Коларова.

Един от изтъкнатите доводи е, че у нас не са изчерпани лечебните благоприятни условия.

„ Лечението й би трябвало да се организира само и единствено в профилиран център, който да направи трансплантацията, който да не се преценява с възрастта й и да има опит със болесттите и затрудненията, които тя получава “, изясни Коларова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР