Професор Николай Витанов продължава да сее руска пропаганда, замаскирана като

...
Професор Николай Витанов продължава да сее руска пропаганда, замаскирана като
Коментари Харесай

Витанов от БАН потроши глупомера с поредния си анализ на войната

Професор Николай Витанов продължава да сее съветска агитация, замаскирана като разбор за войната. Ученият от Българска академия на науките пусна следващите си бисери, този път замеси чукове, агитките на Левски и ЦСКА и още куп безумщини:

Кратка информация за войната за 27 февруари 2023 година

АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО ЗА ЧЕТЕНЕ ОТ ЮРДЕЦИ

Тук е място за механически разбори, а не за леене на усеща. Добрият разбор изисква самообладание, а не леене на усеща. Трезвата преценка е стъпила върху мисълта на Бисмарк, че би трябвало да си гледаме националния интерес. Националният интерес с тъкмо две думи и половина, ви го обясних: изгоди за народа. И така, гледаме към тая война и постоянно се питаме: А каква ни е на нас изгодата от това?

От през днешния ден анализите не престават. Днешният ще е малко по ексцентричен. Стандартните разбори ще тръгнат от на следващия ден.

Да почваме. Българската политика. Измина една година от войната. Не написах нито дума за годишнината, нали по този начин. Знаете за какво е по този начин. При мен няма усеща за леене. Обаче тези, които са набучени на голите куки, ги боли ужасно. Едно е действителността, друго е каквото написа на куката, на която се веят. Лееха се усеща с тонове и вие ги видяхте. Има един простоват въпрос: Колко от тия, дето леят усеща, ще вземат автомата и ще отидат на фронта да оказват помощ на украинската войска, която изпитва изострен дефицит на войничета? Сал един Глиги. Другите? Покажи им автомата и незабавно половината демократично ще избягат в чужбина, а другата половина ще тръшнат морни тумбаци по паветата и ще реват по какъв начин са негодни за военна работа. За похлупак имаме „ воин “ с чук. Казват, че героично пристигнал от чужбина, май Германия беше, с цел да троши монументи тук. То в Германия монументи на руската войска много има, само че да троши там не смее, че ще го подгонят доста крепко. Тъй и така е с чук и със предпочитание, пратете го на фронта да оказва помощ на украинската войска. Да видите по какъв начин се гърчи „ воин “. Веднага ще избягаме назад в чужбина. Зер на фронта може да попадне при тези от „ Вагнер “ и те да му покажат по какъв начин се работи с чук. Но за какво се появяват такива „ герои “. Те значи, са умни и красиви, нали по този начин. И щом са такива, могат да хващат чука и да трошат и това не е вандалщина. Не-е-е-е, не е. Ама агитките на Левски и ЦСКА в случай че вземат чуковете и почнат да трошат, щото и те имат усеща и то мощни усеща. Ама чакай Витанов, те са гамени и мутри, не са умни и красиви, тяхното е вандалщина. Да де, но агитките на ЦСКА и Левски, че и на другите отбери не трошат монументи с чукове. Защо? Отговорът е елементарен: Агитките на ЦСКА и Левски, както и другите агитки са доста повече българи от „ героите “ с чуковете. Защо обаче това е по този начин? И тук стигаме да въпроса за продажността на интелигенцията. Когато учих на запад и се образовах, по какъв начин да се оправям с интелигенцията, ми споделиха една мисъл на един голям практик. Мисълта беше за продажността на интелигенцията. Отнася се за това, коя част от интелигенцията е продажна. За домашно, да намерите кой е великият практик и какво е споделил за продажността на интелигенцията. Без да влизам в детайлности, мисълта е коя част от интелигенцията е продажна. В Щатите доста добре знаят тази мисъл и имат закон за задграничните сътрудници, та тия, които се купуват, да са осветлени. Нали знаете какъв писък се подвига, когато подобен закон се предложи у нас? Е, по тази причина в Щатите съвсем няма продажна интелигенция, а у нас има доста. Та като се опрем на цитата за продажната част на интелигенцията идват два закона на Витанов

Закон 1: Опирай се на частта на интелигенцията, която не е продажна. От продажната част на интелигенциата избирай такива, които не се продават (винаги има) и издигай тях

Закон 2: Купувай продажници от продажната част на интелигенцията, с цел да реализираиш ползите си

Закон номер 2 го гледате всеки ден. Закон номер 1 не работи у нас. Във футболните агитки знаят какво е чест. Там всеки е правилен на тима си. Продажност няма. Те обичат тима си и обичат родината си. Продажниците са на друго място и те вършат страната слаба. Затова „ герои “ идват от чужбина да трошат монументи тук, а в чужбината са се стаили и не смеят да гъкнат против същите монументи там. Това е ситуацията.

Инче, занимания за народа би трябвало да има. Всяка вечер гледате по какъв начин ергенките нападат така наречения Ерген и в случай че не са разпоредбите да го пазят, да е отпътувал до момента горкия. Но и в природата има такива процеси. Тури хамстер измежду котаракини. Хамстерът може и да попреживее, само че то ще е единствено до момента в който котаракините са карат, коя да го изяде. Гледай народе. Трябва да има самун и зрелища. Зрелища постоянно ще има, а като свърши хлябът, има пости за ястие. Нали по този начин.

Малко и за войната. Тя си върви. Ляха се, бяха се усеща за годишниата, годишнината мина, а ситуацията на фронта си е все същото. Руснаците бавно обкръжават украинската формация в Бахмут, пълвият „ Леопард “ отпътува. Това се и очакваше – германците да не са луди да си дадат най-новите танкове, носещи името „ Пантера “ (да да, баш като едно време, не се чудете, в случай че след някое време се появи и „ Тигър “). От 4-те доставени „ Леопарда “ от Полша останаха 3. Месомелачките си работят, украинските загуби си се натрупат. Опитът на BBC да сметне съветските загуби бе заметен под масата, тъй като цифрата, което сметнаха, се оказа много ниско. Украйна си е на системи, не престават доставките на оръжие – но не по доста, че да не ядосаме баба Меца, че да почне нуклеарна война. И не доста малко, че да я изтощим колкото може. Хиляда пъти ви писах, шапка им смъквам на американците и англичаните, могат да считат. Десетки миларди вървят и за поддъжане на държавността на Украйна. Инфраструктурата се унищожава от ден на ден, индустрията се скапва от ден на ден. Положението се утежнява. При руснаците не е по този начин. Санкциите не им работят изключително доста, само че то ви бе планувано от дълго време. Инфраструктурата им не е разрушена, индустрията им работи и бълва оръжия. Ама Запада имал повече население и бил по-силен стопански. Хайде, като последно за през днешния ден да ви дам един образец.

Който играе добре шах, знае, че може да имаш доста фигури, само че в случай че те не взаеимодействат добре, губиш играта против съперник, който има доста по-малко фигури. Дай образец сета от историята, Витанов. Давам. Чингиз хан и Китай. Китайската стопанска система – десетки пъти по-голяма то Чингизхановата, китайското население – 40 пъти по-голямо от Чингизхановото, китайската войска – 20 пъти по-голяма от чингизхановата, добре въоръжена и имаща най-технологично комплицираните оръжия. Да, но Чингиз хан побеждава. Фигурите му са по-малко, само че работят в цялостен синхрон. Ама за какво ни разправяш това за Чингиз хан, бе Витанов. Винаги самичък писал, че историята на огромна част от Азия може да се разбере доста елементарно – постоянно имаме Китай и огромната страна на север от него. Преди 800 години голамата страна на север от Китай е била империята на Чингиз хан. И коя огромна страна пристигна на промяна на империята на Чингиз хан? Че гледайте, де, гледайте – коя е в този момент огромната страна на север от Китай. Тая страна ще да има огромни военни обичаи, нали по този начин. Ами има ги и то се вижда.

Та ето, когато човек мисли с главата си и не се поддава на усеща, анализите се получават. Какво да чакаме? Продължаване на стягането на обръча към Бахмут. Гледаме картата на потребните изкопаеми на Украйна и си вършим сметката накъде ще се насочват съветските офанзиви. Там, плюс морето. Чакаме украински напред за началото на предизборната акция за президент в Щатите. Първичните избори идат, а десетки милиарди текат за Украйна вместо за решение на проблемите на Съединени американски щати. Американският гласоподавател би трябвало да види, че от хвърлените милиарди има изгода. Ето по какъв начин логистиката ви предсказва юруша.

У нас? Хляб и зрелища би трябвало да има. Пропагандата е калпава, хлябът нараства. Значи котаракините би трябвало още по-настървено да гонят горкия хамстеряга, оптимално ефирно трябвада има люшкане по голите пропагандни куки, а юрдешките викове би трябвало да са до небето. Болката от голата кука води до леене на усеща. Всичко е изчислено, каквото би трябвало е купено. Ето ви

Трите закон на Витанов за продажниците: Не е вманиачен който купува двама продажника, вманиачен е който му разрешава да прави това.

Следват викове, че Витанов повече почита повече футболните агитки, в сравнение с част от интелигенцията. Витанов е прагматик. И ще ви отговори, че оня, великият практик, не е споделил, че футболните агитки са продажни. Казал е, че част от интелигенцията е продажна. Американците, като практични хора, са взели ограничения щото тоя риск при тях да е най-малък. Ние, като непрактични, не сме взели ограничения. Така, че, чакайте идващите „ герои “ с чукове.

И бъдете живи и здрави и дано вирусът и войната да ви заобикалят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР