Професор Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавирус у

...
Професор Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавирус у
Коментари Харесай

Витанов: Не пиша в неделя, но твърденията, че петата вълна е преминала ме накара да ви напомня някой неща

Професор Николай Витанов направи разбор на ситуацията с ковид у нас към 6 февруари. 

 

По принцип не пиша в неделя, само че тъй като доста се разисква минали ли сме пика на петата вълна или не, подсещам какво мисля по въпроса.

1. Винаги съм казвал, че пикът на една вълна не е точка във времето, а период. Влиза се в околопиковата област на вълната и се стои там до момента в който се пречупят съответстващите трендове. Тогава се излиза от зоната на пика.

2. Кои са релеватните трендове за вълната на Омикрон. Те са два: трендът на повишение на броя на новите случаи и трендът на увеличение на заетите кревати в лечебните заведения.

3. Двата тренда не са пречупени, тъй като вторият - този обвързван с лечебните заведения не е пречупен. Следователно не сме излезли от региона на пика на вълната.

4. Напомням прогнозата ми от ноември месец предходната година, че пикът на вълната ще е през февруари и ще излезем от него към средата на месеца. За първата и втората седмица на февруари прогнозата беше и е, че ще сме в региона на пика.

5. Заключение: оправяме се добре, само че още не сме излезли от зоната на пика и не трябва да се отпускаме. Помнете - всеки сюжет може да бъде дестабилизиран, в това число и този с излизането от зоната на пика.

6. Какво значи: оправяме се добре. Справяме се добре спрямо други страни, тъй като тук няма суперпожар и претъпкани лечебни заведения. Има висока смъртност, само че тя е разследване от инатлък. Можехме да се оправим и по-добре.

Не се справихме по-добре - смъртността към този момент мина 33 500, а записаните случаи гонят 1 милион. Като станат 1 милион, ще има специфична записка тук. Защото юрдеците окрякаха Вселената, когато беше направена тази прогноза, че Витанов брои трупове и плаши хората, че щяло да има 1 милион регистрирани случая.

7. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР