Професор Григор Горчев е едно от най-големите светила в медицината,

...
Професор Григор Горчев е едно от най-големите светила в медицината,
Коментари Харесай

Проф. Горчев изригна: Пациентът сам ще избира болницата и специалиста! Който имитира дейност – отпада…

Професор Григор Горчев е едно от най-големите светила в медицината, освен у нас, само че и на международно равнище. Пред Българска национална телевизия той съобщи, че министър Ананиев е “разтърсил” системата, защото рано или късно е трябвало да се поправя, тъй като дълго време е буксувала и не е била ефикасна.

Проф. Горчев разкри и по какъв начин се източва Здравната каса посредством робота Да Виничи. “Едно интервенция с робота коства 8 хиляди лв., 800 е цената на елементарната интервенция, както е енсоксопската хирургия. Роботиката е съществена за онкозаболяванията и не мога да схвана, за какво се употребява за елементарни интервенции. Или сме доста богати или има друга причина. Ако се продължава по този начин обаче, тази пътека в един миг ще бъде затворена, което е единствено в ощърб на онкоболните”, съобщи професорът.

По отношение на това, което липсва на здравната система, съгласно него е че не се търси качеството за пациента, като модела би трябвало да е ориентиран точно към болния, а не да се търсят един ии други пари.

“Основно би трябвало да се смени системата, тъй като пациента в този момент е подвластен от това къде ще се лекува. Трябва да бъде свободен, той самичък да избере болничното заведение и експерта и тук към този момент ще останат положителните лечебни заведения, а ще отпаднат тези, които имитират дейност”, съобщи проф. Горчев и добави, че Здравната каса би трябвало да се семополизира и да има в допълнение здравно обезпечаване.

По думите му в България можем да бъдем щастливи, че има високо готови експерти, които познават положителната здравна процедура на международно равнище, като тяхното мнение би трябвало да се търси. Като образец проф. Горчев даде подготовката на медицинските фрагменти и изрично би трябвало да има политика в бъдещите фрагменти.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР