Професор д-р Генчо Начев е потомствен хирург. Специализирал е в

...
Професор д-р Генчо Начев е потомствен хирург. Специализирал е в
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Сега имаме повече време за размисъл насаме със себе си

Професор доктор Генчо Начев е потомствен хирург. Специализирал е в влиятелни американски центрове в Хюстън и Минеаполис; в Берлин, Германия и в Кралския лицей по хирургия, Лондон. Президент и съосновател на Световната асоциация на сърдечно-гръдните хирурзи, в която членуват над 40 000 елитни лекари от целия свят. Национален съветник по кардиохирургия.

Носител на десетки награди и най-високото отличие - медал "Стара планина ", I-ва степен. Почетен жител е на Казанлък и София. Съавтор е на книгите "Историята на 23-ти пехотен Шипченски полк " и "Забравената война ". Ръководи болница "Света Екатерина ".

Проф. Начев изрича уважението си към младите сътрудници, които се впускат в битката с ковид на първа линия.

„ Великден е в сърцата на хората. Не е толкоз значимо дали ще отидеш на черква, а какво изпитваш. Великден е вяра и религия, че можеш да бъдеш по-добър, че можеш да направиш по този начин, че светът да стане по-добър. Надежда, че в никакъв случай нищо не е изгубено даже в най-тежките моменти има излаз, въпросът е, че човек би трябвало да е толерантен от една страна и да бъде твърдоглав в търсенето на излаз от друга. Така че в един тежък миг, какъвто е в този момент, мисля, че имаме повече време за размисъл уединено със себе си “, споделя проф. Генчев.

„ Винаги съм се чувствал дебитор на България. Когато повече хора почнат да се усещат длъжници на тази страна, нещата ще стават по-добре “, счита лекарят.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР