Професия криминалист - да живееш на бързи обороти, с висок

...
Професия криминалист - да живееш на бързи обороти, с висок
Коментари Харесай

Топ криминалисти проговориха за убийствата, разтърсили цяла България

Професия криминалист - да живееш на бързи обороти, с висок адреналин и без проекти за на следващия ден. Така минават работните дни на шефа на криминологията към Столична дирекция на вътрешните работи и заместникът му, оповестява Нова телевизия.

Комисарите Ангел Бадънков и Калин Ленков работят по най-тежките закононарушения на територията на София.

Шесторното ликвидиране в Нови Искър, разчленените трупове на съпрузите край Негован, убийството на Дарина и дребната Никол, отвличането на Адриан Златков са единствено част от случаите, разкрити от криминалистите към Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Тези закононарушения ще ми оставят отпечатък до края на живота. Такова нещо не се не помни “, описа началникът на престъпния отдел Бадънков.



А с цел да стигнат до причинителите, криминалистите постоянно сливат деня с нощта, а службата им става втори дом.

„ Конкретно за шесторното ликвидиране и за отвличането на Адриян към месец и половина сме били съвсем непрекъснато на работа. Прибирали сме се за доста малко да спим, някои пъти не сме се и прибирали, спали сме и по служебните стаи “, описа зам.-началникът на престъпния отдел Калин Ленков.

Такава е цената за сполучливия свършек на всяко тежко престъпно закононарушение, най-малко тази в длъжностен проект.

„ Вътрешно си задоволен, само че за сметка на това ти взима персонален живот, взима ти моментите в които твоите деца порастват. Моите деца са израстнали без татко. Когато се прибера, те към този момент са заспали. Това е ориста на всеки криминалист “, разясни Бадънков.

През тази тежка специалност чиновниците минават по-леко, когато имат мощен екип и 100% доверие между тях.

„ Екипът е най-важната част. Трябва да си имаме доверие, да си оказваме помощ. Както триумфите, по този начин и неуспехите да са общи “, сподели Ленков.

Към днешна дата криминалистите към Столична дирекция на вътрешните работи регистрират повече триумфи, в сравнение с провали. По думите на комисар Бадънков при убийствата разкриваемостта е съвсем 100% за последните няколко години. Затова от време на време се разочарова от мненията на някогашни чиновници в системата, които омаловажават труда на настоящите правоохранители.

„ Аз мога да ви дам статистика за последните 10 години, с цел да видите, че престъпността понижава. И то в случай, че преди 10 години София е била милион и 400 хиляди, а сега е два милиона “, разясни Баденков.

Успеваемостта при разкриването на тежките закононарушения криминалистите изясняват и с положителното взаимоотношение с останалите институции.

„ В момента Министерство на вътрешните работи и прокуратурата работят в подобен синхрон, че такива закононарушения, първо, че ще бъдат разкрити, второ, че причинителите дълги години ще изкарат в пандиза. Няма ги към този момент и силовите структури. Няма и ясно изразен ъндърграунд на територията на София, което е индикация за положителната работа на полицията и прокуратурата ", споделят двамата криминалисти.

„ А другата индикация за добре свършената работа е публичното утвърждение и повишението на доверието в Министерство на вътрешните работи ", споделя комисар Бадънков. За него и сътрудниците му това е най-голямата премия - да работят в интерес на хората.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР