Професионалният път на Том Станев преминава като скоростен влак през

...
Коментари Харесай

На гребена на вълната на една финансова революция

Професионалният път на Том Станев минава като скоростен трен през цялото земно кълбо. Започва кариерата си като трейдър в Холандия, по-късно продължава в Хонг Конг в една от най-големите капиталови банки в света и стига до Германия, където работи в една от водещите европейски енергийни компании, преди да се върне в България и да се гмурне в екосистемата на криптовалутите. Днес Том оглавява трейдинг екипа на - българската компания, която пренарежда картата на международните цифрови финанси със лични артикули и решения. Как криптовалутите трансформираха трейдинга и тържищата?
Криптовалутите и цифровите активи сътвориха пазар за над един трилион $ и преобразиха вечно финансовата карта на света. Те трансформират с невиждана скорост освен какво, по какъв начин и къде се търгува, само че и нашето ежедневие, тъй като потвърдиха, че са работещо решение на действителни проблеми тук и в този момент, както за дребни, по този начин и за огромни вложители. Особено около COVID-19, потребността от мощна и самостоятелна преграда против непрекъснато растящата инфлация в световен мащаб нараства и форсира всеобщото разбиране на криптото. Примери са, както възходящия брой клиенти на Nexo - над един милион по целия свят, по този начин и огромни институционални имена като PayPal, MicroStrategy и Теsla, и напълно не на последно място - проектите на редица централни банки да развиват цифрови валути.

Съвсем неотдавнашен образец, който добре илюстрира тази възходяща наклонност е, че 40% от американците, които ще получат финансови тласъци, в границите на програмата за възобновяване на американската стопанската система след COVID-19, споделят, че ще ги насочат към вложения в биткойн и акции. Съвсем умерено можем да кажем, че през днешния ден криптовалутите и токенизацията на активи към този момент са част от актуалния речник и метод на живот - това естествено се отразява и на тържищата.
Кое е невероятното в промишлеността?
Няма различен бранш, който да е толкоз жив и настойчив в еволюцията си -- криптото сега е единственият в действителност свободен пазар. Всички обичайни промишлености гладко преливат в света на цифровите активи и това се случва пред очите ни. Виждаме по какъв начин спортни звезди токенизираха своите контракти, а незаменяемите токени (NFT) трансформират света на изкуството.

Ние сме на гребена на вълната на една обществена и финансова гражданска война, която визира всеки аспект от живота ни. Криптоиндустрията разрешава да видиш в действителност огромната картина и дава опция не просто да приложиш ноу-хау и положителни практики от познати браншове, само че да ги направиш в пъти по-ефективни. И обичайните стокови, фондови, енергийни и други тържища не са изключение - можеш да вземеш всичко, което вършат като търговия или метод на опериране и да реализираш усъвършенстваните им разновидности в цифровия свят.
Какво може да те направи сполучлив и какви са положителните уроци, които е добре да помним?
През 2019 година напуснах сигурна и високоплатена позиция в Германия, с цел да се върна в България и да се причисля към екипа на компания, основана от комбинацията сред огромната концепция, дългогодишния опит във финансовите пазари на създателите и общата воля за триумф. Няма по какъв начин да не бъдеш притеглен от тази мощ и да не се поучиш от смелостта, която изисква.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР