Професионалният навигатор с дългогодишен стаж Георги Гаджев се присъединява към

...
Професионалният навигатор с дългогодишен стаж Георги Гаджев се присъединява към
Коментари Харесай

Шампионът на рали Мирослав Ангелов с нов навигатор

Професионалният навигатор с дълготраен стаж Георги Гаджев се причислява към шампионския екип Мегапорт Рейсинг. Гаджев ще бъде навигатор на рали и ралиспринт първенеца Мирослав Ангелов, а първото присъединяване на двамата с Skoda Fabia R5 е на турското рали ESOK (15 и 16 юни), част от балканския рали трофей на FIA.

Ангелов и Гаджев ще нападат купата в трофея, който включва 4 надпревари – рали България, рали Сливен, рали ESOK и рали Сърбия.

Екипажът към този момент организира проби на именитата рали права към с. Мухово за инспекция на автомобила след рали България 2019 и сработване на водача с навигатора.

"Много сме удовлетворени от извършените проби. Все още се сработваме с новия ми навигатор, само че, несъмнено, би трябвало да минат няколко надпревари, с цел да му имам цялостно доверие в правите. Много съм удовлетворен, тъй като Георги има голям стаж в чужбина като навигатор на Георги Гераджиев младши, изключително в Турция. По време на тестванията пробвахме нови настройки на колата, съобразени с по-високите температури, които чакаме в Турция и по-твърдите гуми, които евентуално ще използваме. Конкуренцията ще бъде доста огромна и ще се радваме да победим някой от локалните екипажи с R5 коли ", разяснява Мирослав Ангелов.

"Настроен съм оптимистично. Направихме 50 км в спортно движение и съм впечатлен от умеенето на Миро да усеща къде е сцеплението на другите видове асфалт. Има друг жанр на записките, само че от мен може да разчита на огромния ми интернационален опит. Свикнал съм да правя работа единствено с две минавания, както е по устав. Всички знаем, че в България това не се следи и водачите упражняват доста по трасетата. В чужбина всичко се следи, тъй че моят жанр на работа е по този метод. Познавам добре турските прави, асфалтът в това рали не е характерен и е доста по-различен от да вземем за пример този във Франция или Италия. Абразивен е, само че и доста прашен. Скоростта при R5 колите е доста по-висока, което изисква доста по-различен метод на диктуването на мемоари. Сигурен съм, че ще се сработим добре с екипа ", разясни Георги Гаджев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР