Професионалните футболисти не трябва да плащат на агенти преди да

...
Професионалните футболисти не трябва да плащат на агенти преди да
Коментари Харесай

На вниманието на футболистите в България! Вихри се измама в световен мащаб, много играчи “изгоряха”

Професионалните футболисти не би трябвало да заплащат на сътрудници преди да са подписали контракт с клуб. Това предизвестиха от Световната асоциация на професионалните футболисти (FIFPro) в особено послание. Причината е, че от месец насам се вихри международна машинация, посредством която към момента незнайни нарушители обират състезатели от целия свят.

Тези хора се свързват с футболисти посредством обществените медии, показват им се за мениджъри и им декларират, че могат да им спомагат за трансфер в клубове от Англия и Азия.

Едно от имената, което измамниците употребяват, е това на Стив Мак Хюз, само че профилът е потвърдено подправен. Въпросният “Мак Хюз”, който има съществени знания в тази сфера, твърди, че работи с отбори от Англия и Азия, в това число Бангор Сити (Уелс) и Дънфърмлийн (Шотландия). А също по този начин е в тесни връзки с Ливърпул и тайландския клуб Суфанбури ФК.

За “помощта” подправеният Стив Мак Хюз желае известна сума пари под друг предлог. До този миг е потвърдено, че е прибирал сред 500 евро и 4500 $ от всеки футболист. Когато ги получи, се изпарява.

От ФИФПро разгласява разкази на четирима излъгани футболисти и приканва всички наранени да пишат до асоциацията. Ето какво споделят играчите:

Играч от Сиера Леоне: “Той ми писа, че Бангор Сити търсят състезател на моята позиция. Всичко изглеждаше доста реалистично. Той се нуждаел от пари, с цел да ми уреди настаняването ми. Аз платих. Пристигнах в Манчестър, след което никой не ме посрещна. Той ми прати известие, че би трябвало да изчакам. Спах в хостел няколко дни, след което се прибрах в Белгия.”

Играч от Австралия: “Платих му за две неща. Първото бе за проби, а второто, с цел да получа контракт с клуб. Преди да отпътува за Азия, аз желаех да видя контракта няколко пъти. Той няколко пъти ми сподели, че клубът ще го прати. Пристигнах в клуба, след което тимът съобщи, че са контрактувани единствено проби.”

Играч от Южна Африка: “Той се свърза с мен по LinkedIn и ми изиска CV и видео. Каза ми, че Дънфърмлин се интересуват от мен и добави, че може да ми помогне. Аз трябваше единствено да подпиша с него и да му платя такса. Аз платих, след което той сподели, че клубът скоро ще изпрати документите. Тогава ме блокира. Пращах му известия в LinkedIn, само че той не отговори. “

Играч от Холандия: " Поиска да му пратя CV. Направих го, след което ми сподели, че има тим за мен, само че първо би трябвало да подпиша контракт, след което да дам 500 евро такса. Когато ми го сподели, аз знаех, че това няма да докара до нищо. Никога не би трябвало да плащаш на сътрудник преди да подпишеш контракт.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР