Професионалната лесотехническа гимназия Никола Вапцаровгр. Банско се включи ентусиазирано в

...
Професионалната лесотехническа гимназия Никола Вапцаровгр. Банско се включи ентусиазирано в
Коментари Харесай

Мечешко училище в Банско


Професионалната лесотехническа гимназия „ Никола Вапцаров ”гр. Банско се включи въодушевено в активността „ Мечешко учебно заведение “, която се извършва от Сдружение „ Урсус “ по програмата „ Младежи за околна среда “ на Министерство на околната среда и водите, посредством възлагане от Дирекция " Национален парк Пирин ". Особен интерес към програмата беше проявена от профилираните паралелки по „ Горско стопанство и дърводобив ” и „ Горско и ловно стопанство ”, в които се приготвят бъдещите горски чиновници и естествени бранители.

Учениците участваха в интензивно в дискусионната част на срещата с екипа на самодейността „ Мечешки истории ”. По време на демонстрацията на съоръжение, употребявано за теренна работа, те демонстрираха мощен интерес и предпочитание да научат още и още, и разискаха със експертите значими и мъчителни въпроси като спора сред човек-мечка, както и тематиката за бракониерството у нас.
С включването си в плана „ Мечешко учебно заведение ”, учениците от ПЛТГ ”Н. Вапцаров ” към този момент се титулуват „ Млади покровители на мечките и гората ”.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР