Професионалната голф асоциация в САЩ (PGA) реши през 2022 г.

...
Професионалната голф асоциация в САЩ (PGA) реши през 2022 г.
Коментари Харесай

Голф асоциацията на САЩ отказа да провежда шампионата си в голф клуба на Търмп

Професионалната голф асоциация в Съединени американски щати (PGA) реши през 2022 година да не организира своя годишен шампионат в голф клуба на президента Доналд Тръмп в Ню Джърси. Ръководството на PGA е гласувало за анулиране на контракта, оповестиха от асоциацията в понеделник.

Много политици в Съединени американски щати, в това число демократите и някои републиканци, упрекват Тръмп като подбудител на безредиците, довели от щурма на Капитолия предходната седмица, в който участваха радикални последователи на президента.

" Стана ясно, че провеждането на Шампионата на PGA в голф клуба на Тръмп в Бедминстър ще нанесе щета на марката PGA и ще сложи под риск способността на асоциацията да осъществя своите многочислени стратегии, както и да реализира поредно дълготрайната си задача ", съобщи ръководителят на организацията Джим Ричардсън във видеообръщение. По думите му взетото решение ще подсигурява, че Професионалната голф асоциация на Америка и участващите в нея експерти " ще могат да продължат да лидират и развиват тази велика игра още десетилетия напред "

Представители на Тръмп разясниха, че са огорчени от това решение и допълниха:

" Ние имахме отлично съдействие с PGA. Това е нарушаване на договора, който има наложителна мощ, те нямат право да разтрогват договора ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР