Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов Св. Никола подписа

...
Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов Св. Никола подписа
Коментари Харесай

Морското училище в Бургас закупува модерен морски симулатор

Професионалната гимназия по морско мореплаване и лов на риба " Св. Никола " подписа контракт с компания VSTEP BV( “VSTEP ”), Холандия представляван от господин Фабиан ван ден Берг за закупуване и доставка на NAUTIS Desktop морски симулатор в осъществяване на план по национална стратегия „ Осигуряване на модерна просветителна среда ”, модул „ Модернизиране на системата професионалното обучение ”.
Основната цел на актуалният план е възобновяване и модернизиране на материално-техническата база, както и доставка на съоръжение, належащо за качественото осъществяване на професионалното образование и обучение в гимназията. За задачата се планува основаване на модерно обзаведен кабинет „ МОСТИК “, посредством осъществяване на ремонтни действия и закупуване на съвременно софтуерно радио-навигационно съоръжение, отговарящо на условията на Международната Морска Организация /IMO/.
Целта на ПГМКР „ Свети Никола “ Бургас е да образова и приготви способени и квалифицирани фрагменти, които да дават отговор на актуалните условията на морската промишленост в районен и международен мащаб.
Към сегашния миг изучаваните специалности в гимназията са: „ Корабоплаване – морско “, „ Корабни машини и механизми “ и „ Митническа и данъчна администрация “. Завършилите ПГМКР „ Свети Никола “ започвайки трудовата си активност като „ Рулеви “ и „ Мотористи “ имат опция за постигане на по-висока подготовка посредством струпване на стаж и сполучливо положени изпити в съответните центрове за следдипломна подготовка.

През актуалната 2021/2022 образователна година, затвърждавайки своето непрекъснато развиване, гимназията открива и нова компетентност – „ Експлоатация на пристанищата и флота “, специалност „ Организатор по употреба на пристанищата и флота “ от професионално направление „ Транспортни услуги ”. Новата компетентност ще дава професионално обучение с придобиване на трета степен на професионална подготовка с интензивно проучване на Английски език.
Гимназията, която беше държавна, бе трансферирана на Община Бургас, която поставя старания за рационализация на материалната база, за оборудването й със модерни уреди, както и за повишение качеството на образованието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР