Професионалисти по здравни грижи от видинската болница "Св. Петка" ще

...
Професионалисти по здравни грижи от видинската болница "Св. Петка" ще
Коментари Харесай

Медицински специалисти от Видин излизат на протест отново

Професионалисти по здравни грижи от видинската болница "Св. Петка " ще стачкуват още веднъж на 21 март с искане за почтено възнаграждение на труда им. Така те ще се причислят към националния митинг, плануван за същата дата. Председателят на сдружението на Българската асоциация на експертите по здравни грижи във видинската болница Диана Богомилова подсети настояванията на сестрите.
"Искаме цялостна смяна в опазването на здравето. Първо - да не сме акционерни сдружения, второ - да ни се заплаща почтено труда в размер на две минимални заплати, да се съблюдава груповият трудов контракт, който е целесъобразен, само че не наложителен и в нашата болница не е спазен, а той е 900 лв. колетивният трудов контракт подписан. Имаме още претенции - да се остойности трудът на медицинските експерти, подобен не е остойностен досега. Просто се причисляваме със същите претенции както на сътрудниците по всички градове. "
Пациентите също би трябвало да поддържат митингите, на мнение е Диана Богомилова.
"Просто дано ни поддържат пациентите. Това е една идея и за тях, тъй като, в случай че нещата не престават по този метод, подсигурявам ви в околните 5-10 години тук болница няма да има. Ще тичаме до прилежащите градове, към този момент тичаме за раждания, да ви кажа, за интервенции от дълго време. "
Дежурните медицински експерти ще продължат да се грижат за пациентите си по време на митинга, само че ще носят сини лентички в символ на взаимност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР