Проф. Вили Лилков обяви, че приема предложението да бъде издигнат

...
Проф. Вили Лилков обяви, че приема предложението да бъде издигнат
Коментари Харесай

Проф. Лилков прие да бъде кандидат-кмет на София: Не можем да забравим ДС, фалитите и репресиите

Проф. Вили Лилков разгласи, че приема предлагането да бъде повдигнат за кмет на София от Инициативен комитет. В своето послание той заявава, че прави това в името на предишното и бъдещето.

„ Днес от нас се желае просто да забравим! Да забравим куфарчетата, банкрутите на банките, инфлацията, опашките и купоните. Да забравим репресиите против тези, които режимът през зъби наричаше някогашни хора “, написа проф. Лилков и добавя, че той не може и няма да не помни, като точно по тази причина приема и да се кандидатира за кмет на София.

Ето и какво написа той:

Отговор на самодейността за номинирането ми за претендент за кмет на София

Помня първия огромен наследник протест. За него се съобщаваше от човек на човек. С приглушен глас и несъзнателно озъртане. Защото още имаше боязън, огромен боязън. После се събрахме, бяхме доста и ставахме от ден на ден. И някой извика „ Долу Българска комунистическа партия “! Звучеше нечувано, необикновено и невероятно. Гледах огрян лица на хората в близост, сълзите и вярата в очите и виждах – раждаше се българската независимост.

По същото време зад дебели стени гаулайтерите на 45-годишния режим се преустройваха. За тях това беше интервенцията, която трябваше да трансформира политическата им власт в икономическа. И до момента в който ние пеехме, протестирахме, танцувахме, стачкувахме или гладувахме, те разнасяха куфарчета с пари. Когато разграждахме комунизма, алената номенклатура и остарялата Държавна сигурност, сътвориха нова олигархична мрежа и построиха капитализма, само че за себе си.

Така минаха над 30 години от живота ни. Днес от нас се желае просто да забравим! Да забравим куфарчетата, банкрутите на банките, инфлацията, опашките и купоните. Да забравим репресиите против тези, които режимът през зъби наричаше някогашни хора.

Аз няма да не помни и няма да сключа тази договорка! И не мога да се върша, че не виждам по какъв начин София продължава да се ръководи по системата „ наши хора “ – некадърно, „ на парче “ и пораства, без да се развива. Имам опит, познавам столицата и нейните проблеми и съм подготвен с същинските решения!

Затова одобрявам да бъда претендент за кмет, повдигнат от тези, които също не могат да не помнят, тъй като онази вяра от площада не би трябвало да угасва, а отвоюваната независимост не би трябвало да бъде предадена. Време е София да влезе в XXI век – изискуем го на нашите деца!

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР