Проф. Тодор Кантарджиев разкри след колко часа кърлеж може да

...
Проф. Тодор Кантарджиев разкри след колко часа кърлеж може да
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев обясни кога кърлеж може да ви зарази и как да го извадите от тялото си

Проф. Тодор Кантарджиев разкри след какъв брой часа кърлеж може да ви болести и по какъв начин да го извадим от тялото си. " Кърлежите се залепват по тялото на индивида, в случай че се разхожда в неокосени тревисти местности ", разясни в утринния блок на Нова телевизия.

" След такива разходки всеки би трябвало да ревизира тялото си и това на детето си, и в случай че забележи кърлеж, незабавно да го извади. Ако това стане бързо, няма заплаха от заразяване. Кърлежът предизвиква заразяване чак след 24 часа. Той може да се извади със специфична пинсета, която би трябвало да мине през коремчето му. Ако се откъсне вратлето му, може да се доизвади с игла. Тъй като за всеки човек има 20 % заплаха от лаймска болест, би трябвало да се вземат две таблетки доксицикслин след изваждане на кърлеж. Иначе профилактично е належащо да се пият антибиотици ", сподели още той.

И това е забавно - Лесен метод, който ще ви защищити да не бъдете жертва на кърлежи и инсекти (СНИМКИ) - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР