Проф. Радулов обясни при какви условия НСО може да охранява

...
Проф. Радулов обясни при какви условия НСО може да охранява
Коментари Харесай

Проф. Радулов: НСО може да охранява Христо Грозев, но само ако е в България

Проф. Радулов изясни при какви условия НСО може да охранява Христо Грозев: 

„ Има чисто дипломатически ходове, които се употребяват в сходни обстановки като с журналиста Христо Грозев. Българската държа е задължена да пази жителите си. Друг е въпросът до какъв брой специфичните ни служби са способни да го създадат. Тук опцията е доста лимитирана – може да се прибере в посолството и по-късно да бъде върнат в страната. Но той не желае това “.

Това сподели проф. Николай Радулов в ефира на Нова телевизия.

По думите му полицейска защита се дава, в случай че има съответна опасност. „ Така е и по света. Тук по-скоро е сигнал към почитатели на режима на Путин, че могат да се разправят с него “, сподели той.

Проф. Радулов изясни, че даже и когато става дума за политици, от НСО се организира прелиминарен разбор на опасността и по-късно се дефинира какво ще се предприеме.

„ Ако беше у нас, би имало опция НСО да го охранява. Зад граница няма по какъв начин това да се случи “, сподели специалистът.

Относно това кой влиза в страната ни проф. Радулов съобщи, че в този си тип службите ни не заслужават доверие.

Според него години наред те ни са работили проформа във връзка с съветската агентура у нас.

Относно настояването на американски конгресмен основният ни прокурор Иван Гешев да бъде глобен от Съединени американски щати, тъй като подценява глобите против български жители по закона „ Магнитски “, Радулов изясни, че може това да е намек, че ограниченията ще продължат и ще има още глобени.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР