Проф. Плочев категорично потвърди, че е бил заплашван, не пожела

...
Проф. Плочев категорично потвърди, че е бил заплашван, не пожела
Коментари Харесай

Д-р Нигяр Джафер: В парламента проф. Плочев потвърди, че е заплашван

Проф. Плочев изрично удостовери, че е бил заплашван, не пожела да каже кой го е заплашвал. Представи по една директория на всички народни представители, с която искаше да покаже последователността на своите дейности. Това казадепутатът от Движение за права и свободи Нигяр Джафер. Идвам от здравната комисия, където е чуването на проф. Плочев. И в този случай се преплетоха справедливи истини и спекулации. Попитах проф. Камен Плочев за опасността към него и втората тематика, за която считам, че се спекулира, беше, че лекари в чужбина източват здравната каса, каа още членът на здравната комисия Така тя разяснява разразилия се скандал към шефа на здравната каса и нарушената му връзка със здравния министър Кирил Ананиев. Повод за абсурда станаха отговорности на касата към лечебни заведения в чужбина и дефицита на средства.

271 милиона, дължими на непознати каси, 131 милиона са просрочени. Факт е, че тази институция би трябвало да бъде самостоятелна. Това са обективните обстоятелства, само че това, че се знаят, не води до по-добро опазване на здравето.

Проф. Плочев е човек, който обективно и несъмнено няма политически опит. той е упрекнат в нарушаване на субординацията. Имаше издключващите изказвания в последните дни. Но той бе доста безапелационен в своя отговор. Как ще се развият тези събития, не се знае. Но е доста тъжно, че нито един шеф не се задържа повече от 5-6 месеца и че здравните министри също не се задържат, разяснява още депутатката от Движение за права и свободи.

Джафер съобщи още, че няма правно съображение професорът да бъде отхвърлен. Мисля, че ще се наложи Надзорът на Касата да се произнесе за несистемността на отговорностите, сподели депутатката от Движение за права и свободи.

Разговарях с Кирил Ананиев и той наподобява афектиран. Но ние не можем да продължаваме да приказваме всеки ден за кавги и за модел, който е изчерпал своето значение, уточни депутатката от Движение за права и свободи. Запушването на някакви дупки няма да доведат до резултат. Надявам се министър Ананиев да има оня взор върху системата и да има работещи решения за системата. Включително сме подготвени да подкрепим и непопулярни ограничения, разяснява още тя.

Калкото по консенсусно избираме началниците в опазването на здравето,толкова по-бързо си отиват. Това е абсурд, сподели тя. Искаме демонополизация, единна осведомителна система, уточни Джафер.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР