Проф. Петър Стоянович ще представи книгата си Фердинандеум“ за първи

...
Проф. Петър Стоянович ще представи книгата си Фердинандеум“ за първи
Коментари Харесай

Петър Стоянович представя в Бургас книгата си

Проф. Петър Стоянович ще показа книгата си " Фердинандеум “ за първи път пред бургаска аудитория на 20 септември 2022 година, от 18 ч., в книжарница " Хеликон “ на ул. " Александровска “ 51.

Книгата наблюдава модернизацията на България от 1887 година до 1912 година В солидния си труд Стоянович разказва развиването на страната от Освобождението до Балканската война. Минавайки през армията, архитектурата, инфраструктурата, културата и изкуството, създателят навлиза и в персоналния живот на Фердинанд, хвърля светлина върху фамилията му, върху желанията и даже върху пороците му. Разказът върви леко, езикът е жив и изразителен.

" Фердинандеум “ е единствената до момента книга за мирните години на цар Фердинанд, сложил начало на европеизацията на България преди 150 години.

" Тази книга е венецът на едни дългогодишни мои проучвания, които откриха изявления в обособени по-малки книги, само че това в този момент е увенчаването на този труд “, разяснява проф. Стоянович.

В наличието на създателя и на видните ни историци проф. Милко Палангурски и проф. Веселин Янчев, публиката ще има опция да взе участие в свободен диалог за епохата и нейните герои.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР