Проф. Николай Габровски ще получи пълна свобода и отговорност да

...
Проф. Николай Габровски ще получи пълна свобода и отговорност да
Коментари Харесай

Борисов: Проф. Габровски ще получи пълна свобода


Проф. Николай Габровски ще получи цялостна независимост и отговорност да води договаряния с всички парламентарно показани партии. Това съобщи в Стара Загора водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че номинацията за министър председател е разисквана от Изпълнителната комисия на ГЕРБ-СДС. Борисов добави, че неговата кандидатура е била обречена, поради предварителните поръчки на останалите партии. 

" Затова се дръпнахме, по тази причина излъчваме безусловно безпристрастен претендент, с права да си притегли неутрални специалисти и министри. Разговорът ми с него беше да му дадем мандат - освен да вземе един лист хартия, а да организира диалози с всички партии, да притегли специалисти, в това число от другите партии с цялата отговорност, която носи. И в случай че ние сме виновни - цялата политическа класа не бих отказал на подобен човек ", сподели водачът на ГЕРБ.

Той напомни, че проф. Габровски е безспорна и потвърдена фигура.

" Доказан, интелигентен, съумял, с гражданска позиция, родолюбец, сериозен, потвърден като обучение, познание, умения в своята кариера. Това е метод да притеглим фактически съумели, умни, образовани хора на към политическата класа, която инсталирахме сами ", разяснява още Борисов. Той добави, че е оптимист на 50% за съставянето на държавно управление. Бойко Борисов разкритикува и реакцията на служебния министър председател Гълъб Донев на позицията на Нидерландия и Австрия за влизането ни в Шенген.

" Това са огромните донори в Европейски Съюз. Ние самите не виждаме, че не се пази границата. Не бих си разрешил такива упреци към други страни ", сподели Бойко Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР