Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ-СДС за премиер. Той

...
Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ-СДС за премиер. Той
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ-СДС за премиер

Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ-СДС за министър председател. Той одобри първия проучватален мандат от президента Румен Радев на " Дондуков " 2.

Проф. Габровски е шеф на клиниката по неврохирургия в " Пирогов ".

" Очаквам в 7-дневен период да предложите състав на Министерски съвет, който да отговори на високите публични упования за непоклатимост, експертност и отговорност. Искам да заявя, че като първа политическа мощ вашата отговорност за сформиране на държавно управление е огромна. Силно се надявам спомагателното време, което отпуснах за съвещания да е спомогнало за намирането на удачна формула за сформиране на кабинет. Пожелавам ви триумф. ", съобщи президентът.

За мен е дълг и въпрос на част да положа всички старания България да има работещо държавно управление, сподели Николай Габровски.

" За страдание България сега е на кръстопътя на голям брой рецесии - икономическа, обществена, имаме сериозен мигрантски напън. Имаме една продължаваща втора година политическа рецесия. Ще положа всички вероятни старания да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене, по-далеч от борбата и да е по-близо до експертното, до професионалното, с цел да може България по-лесно да премине през този сложен исторически миг, в който се намира ", добави той.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър председател има една седмица за сформиране на държавно управление. Ако не успее - вторият мандат ще бъде връчен на " Продължаваме Промяната. "

Румен Радев организира диалози за сформиране на постоянен кабинет с всички парламентарно показани обединения и изрази вяра в границите на конституционната процедура да не се стига до връчване на трети мандат.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР