Проф. Михаил Константинов определи предизборната кампания за доста скромна и

...
Проф. Михаил Константинов определи предизборната кампания за доста скромна и
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Трябва да имаш малко политически талант, когато управляваш една държава

Проф. Михаил Константинов дефинира предизборната акция за много скромна и обрана . Той показа в ефира на „ bTV “, че това му е харесало , тъй като в противоположен случай била шумна и досадна . По думите му в цялата нова българска история минимум гласоподаватели е имало през 2007 година на евровота – под 2 млн. Той напомни, че тогава през целия ден е валял проливен дъжд и поради това хората не са отишли до изборните урни.

„ Ако в този момент на 27 октомври отидат да гласоподават по-малко хора, ще бъде огромен антирекорд. И в действителност моля към хората да гласоподават. /…/ На последните избори гласоподаваха 2 милиона и 200 хиляди души, в случай че в този момент паднем под 2 милиона, ще бъде доста неприятно. Аз даже бих се радвал, в случай че запазим 2 милиона и 200 хиляди “, прикани той.

Математикът посочи, че не се употребява опцията на един парламент да излъчи няколко кабинета . Това се е случило единствено един път в новата ни история, когато 36-ото Народно заседание /НС/ е излъчило две държавни управления – на Филип Димитров и на Любен Беров и добави: „ Всеки път, като падне държавното управление, кой знае за какво пада и Народното събрание – това е цялостна нелепост. Това демонстрира, че нашите политици са бездарни. Трябва да имаш малко политически гений, когато управляваш една страна “.

„ Тренд “: Формулата за 51 Народно заседание е 7+2

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР