Проф. Любомир Стойков, ивент мениджър и имидж експерт, и Милена

...
Проф. Любомир Стойков, ивент мениджър и имидж експерт, и Милена
Коментари Харесай

Коронацията на крал Чарлз III – уникално по мащаби мега събитие

Проф. Любомир Стойков, ивент управител и имидж специалист, и Милена Хлебарова, експерт по протокол и етикет, разясниха в изключителното студио на Euronews Bulgaria церемонията по коронясването на крал Чарлз III. Ето какво споделиха те:

 

 

проф. Любомир Стойков, ивент управител и имидж специалист

Целият свят сме очевидци на едно феноменално, неповторимо по мащаби мега събитие. Аз горещо предлагам и бих се радвал всички мои студенти по ПР да са го гледали, тъй като няма по-добър урок по какъв начин да се направи сходно особено събитие. Това, което несъмнено прави мощно усещане, е удивителният метод, по който се миксира предишното и сегашното. Този виртуозен винтидж в областта на обществените връзки и на монархическия живот.

Малцина знаят и си дават сметка, че този ивент ще увеличи още повече репутацията освен на крал Чарлз III, само че и на цялата монархия. Проучванията сочат, че тези две мега събития – поклонението пред Елизабет II и коронацията на Чарлз III – способстват извънредно доста за брандирането, дори за ребрандирането на английската монархия.

Смятам, че всички обособени съставни елементи – сюжет, постановка, драматургия, облекло, жанр, връзки, самата гала – демонстрираха точно това, което е хубаво ние изрично да признаем: че надълбоко в душeвността на индивида, в неговата психика, е заложен ритуала, мита, церемонията – като един метод да открои протичащото се и да му придаде голяма значителност. Нашият мозък е по този начин организиран, че той се впечатлява мощно от тази помпозност и превзетост. И сама по себе си церемонията към този момент демонстрира, че резултатът е извънредно позитивен.

 

 

Милена Хлебарова, експерт по протокол и етикет

За сега церемонията съумява да извърши ролята си. Въпреки многото удари, които кралското семейство получи. Които монархията получи от вътрешната страна.

Първо се стартира с извънбрачната връзка на Чарлз с Камила, след това гибелта на Даяна, по-късно проблемите, които се проведоха около Андрю, по-късно Хари… Това е някаква кулминационна точка в розов нюанс, която може би ще при всичките тези черни диаманти, които разрушават златната корона.

Нямаше никакви изненади по време на церемонията. Правени са сред два и четири дубъла за обособените детайли от церемониалния протокол.

 

 

 

Целия диалог вижте във видеото.

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР