Проф. Лъчезар Филипов е ръководител на секция Физика в Института

...
Проф. Лъчезар Филипов е ръководител на секция Физика в Института
Коментари Харесай

Проф. Филипов: Извънземните са тук и ще ни спасят

Проф. Лъчезар Филипов е началник на секция Физика в Института за галактически проучвания към Българска академия на науките и негов дълготраен зам.-директор. Син е на някогашния министър-председател Гриша Филипов. Завършил е астрофизика и е защитил две дисертации в Московския държавен университет под управлението на акад. Зелдович. Ръководил е програмата по галактическа физика на втория български космонавт Александър Александров. Академик е в Международната астронавтическа федерация.

Носител на премията Циолковски на Руската академия на науките. Проф. Филипов е измежду малцината високопоставени наши учени, които от години вземат участие в проучвания за съществуването на извънземен разсъдък.

В началото на ноември той провежда в Хасково интернационална конференция на откриватели на контакта с извънземни и проучване на НЛО от Съединени американски щати, Англия, Русия, България, Норвегия и Италия.

- Какви хора сте поканил на форума в Хасково?

Лекторите ще бъдат десетина, все авторитетни фигури в тази сфера. Ще пристигна Роберт Салас, полковник от запаса на американската войска, който през 1965 година е командвал военна база с 16 нуклеарни ракети, блокирани от извънземни. Имаме учител в университета в Осло, който управлява държавен план за наблюдаване на НЛО-та в зоната Хесдален. Учен от Северна Ирландия, шеф на обсерватория, ще опише за контакти с извънземни, сбъднат посредством инсталация, за която страната е отпуснала 1 млн. $. Ще пристигна някогашен пътен служител на реда във Англия, който сега е един от най-големите издатели на интернет уебсайт за НЛО в Европа.

Можем ли да приказваме за централизация на поява на извънземни в някои региони като Перперикон и Белинташ?

Може би те са освен постоянно посещавани, само че и свързани исторически с такива феномени. Аз обаче се занимавам с просвета. Искам да се събират данни, свързани с НЛО-та и други аномални феномени в България, с цел да се разбере същността им. Много са виждали, контактували са с такива обекти. При мен са идвали хора, които имат информация, само че се опасяват да я споделят заради неприятното отношение към тая тема - подигравките, хоканията, гонене, в това число и против мен.

На заседание в Москва със спонсорството на Китайския институт за галактически проучвания сътворяваме Световна организация по уфология към Организация на обединените нации с присъединяване на 45 страни.

Защо са толкоз доста скептиците, в това число и съществени учени, във връзка с извънземния разсъдък? От какво в действителност се боят?

Ето, конференцията в Москва е тъкмо по тематиката „ Наука, учени и извънземен разсъдък ”. Не разбирам за какво ортодоксалната просвета се опасява от тематиката Извънземен разсъдък - може би тъй като по този начин ще стане ясно, че се движим дълго време в неверна посока. Има и друго - тази тема се цензурира от олигархични кръгове, които се опасяват, че един контакт и признание на тези същества или цивилизации, които съществуват към нас и с които контактуваме на равнища военни и секретни служби, биха разрушили съществуващото сега на Земята статукво. А тези авторитетни кръгове ще изгубят доста - в това число енергийни запаси, екология.

Сигурни ли сме, че тези същества или цивилизации са доброжелателни към нас?

Ако приказваме за доброжелателност и недобронамереност, по-лоши от хората няма. Ние си унищожаваме планетата повече от 2000 години, а те са ни посещавали преди 50 000, преди 100 000 години. И нямаме нито едно доказателство, че има нещо унищожено или някой погубен в резултата на тяхното посещаване. А в това време можем да потвърдим какъв брой заплашителен е хомо сапиенс сега на Земята. Защо тогава питаме дали те са нападателни?! Може би тези същества ще бъдат нападателни точно по отношение на нашата експанзия във връзка с планетата и нас самите.

На какво се основава увереността ви в съществуването на извънземен разсъдък макар многочислените остри рецензии против вас?

Запалих се по тази тема от студентските ми години в Москва през 80-те. Там се срещнах с хора, които се занимаваха с такива проблеми на доста високо равнище - като астронома Николай Кардашев. За миналите десетилетия съм събрал доста материали, постоянно контактувам с хора, които имат действителни контакти с извънземен разсъдък.

Познавам персонално двамата астронавти, кацали на Луната - Едуин „ Бъз ” Олдрин и Едгар Мичъл, който, за жалост, умря. С него трябваше да бъдем на една конференция, само че Централно разузнавателно управление на САЩ не го пусна. Разказвали са ми какво са видели на Луната. И единият, и другият са били уверени, че не са били сами там и са имали непрестанно ментален контакт с „ нещо ”.

През 2015 година у нас пристигна мексиканският публицист Хайму Маусан, който сподели мумията на извънземно, намерено в една от пирамидите на маите. Изследвания на ДНК-то на това създание обаче са посочили, че то няма нищо общо с човешкото - т.е. това не е мутант.

Защо китайците сега форсират изследванията? Много просто - Китай има 25 пирамиди, от които три са секретни. Самите китайци не позволяват никого до тях.

Питаме за какво тези същества не контактуват с нас - те просто не знаят с кого да контактуват, няма такава организация. И нещо още по-сериозно - в случай че контактуват с някого, всичко, което са дали, е превърнато във въоръжение. Така е с всичко, обвързвано с Розуел, Ню Мексико и свръхсекретния полигон Зона 51 в Южна Невада, Съединени американски щати, с някогашния руски ракетен полигон в Капустин яр в Астраханска област. Дори последните електромагнитни оръжия на руснаците отново са свързани с технологии на извънземните.

Знаем ли какви тъкмо същества търсим?

Не знаем какво търсим. Реално видяно, търсим себеподобни, само че не знаем с кого ще се срещнем. Тези, които са ги виждали, споделят, че извънземните същества наподобяват на нас.

На какъв език ще споделяме? С мисли ли?

Това също е огромният проблем. Програмата SETI е ориентирана към търсене на извънземни, а METI е обвързвана с връзката с тях. Можем ли ние да приказваме с тях? По всяка възможност може би ще имаме общ език. На Земята съществуват 7000 езика, които имат обща конструкция, без хората, които ги приказват, да са контактували между тях. Кой е основал тази обща конструкция? Ако тя съществува отвън нашия разсъдък, значи се постанова някъде извън, от някакво осведомително поле. И очевидно, че извънземните ще дойдат с сходна конструкция, която ще разреши да се разберем с тях, да споделяме.

Можем ли да посочим подобен период за контакт с извънземните?

Има разнообразни периоди - руснаците приказват за 15 години, американците - за 10.

Защо американците се отхвърлиха за 40 десетилетия от полети до Луната?

Имаше 4 подготвени екипажа и 4 ракети за нови полети в границите на задачата „ Аполо ”. За тях бяха изхарчени 5 милиарда $. Отказът на НАСА има връзка с информацията на Олдрин и Мичъл. Това, което управляващите са желали да скрият, е, че контактът не е станал. Ала сега желанието на руснаците и американците да продължат с полети до Луната е провокирано от китайските и индийските упоритости да кацнат там.

Какви изгоди ще ни донесе пълноценният контакт с извънземния разсъдък?

Ще разберем по какъв начин да си решим енергийните, екологичните проблеми. Всеки, който е прескочил трапа, пред който човечеството е изправено сега, и е стигнал по познание и технологии 100-200 или милион години преди нас, към този момент е решил неразрешимите за нас проблеми. Пренаселването на планетата, удължение на човешкия живот, изхранването. Ала не както в този момент, когато се самоизяждаме, ядем си планетата.

Ако не успеем отрано да изпълним контакт и съсипем Земята, имаме ли аварийни разновидности?

Страшно е да се приказва. За да се колонизира Марс, са нужни 150-200 години, и то с прекалено много условности. За Венера изобщо да не приказваме, тъй като там температурата е 600 градуса по Целзий и ще се опечем.

Досега са открити към 6000 земеподобни планети към други звезди, само че сега не владеем технологията на полетите до такава степен. А контактът с извънземен разсъдък може да ни помогне и в транспортните технологии - щом те дохвърчат до нас, значи ги владеят.

Не се ли притеснявате за себе си поради тези смели и неортодоксални ваши тези?

Ако всички се боят, науката е обречена. Народът е споделил - който се опасява от вълци, да не влиза в гората! А времето на революцията в науката към този момент е пристигнало. Има хора, които се замислят, само че ги е боязън, тъй като към момента брадвата на научната инквизиция е вдигната прекомерно високо.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР