Проф. Крум Кацаров Правителството предлага на президента да удостои с

...
Проф. Крум Кацаров Правителството предлага на президента да удостои с
Коментари Харесай

Кабинетът предлага известния гастроентеролог проф. Крум Кацаров за орден “Стара планина“


Проф. Крум Кацаров

Правителството предлага на президента да удостои с медал “Стара планина “ – втора степен водещият експерт по гастроентерология проф. Крум Кацаров за извънредно огромните му заслуги в региона на военномедицинското дело.

Проф. доктор Кацаров, дмн, е приключил медицина в Медицинска академия – София през 1983 година Има специалности по вътрешни заболявания, военнополева терапия, незабавна медицина, гастроентерология и диетика, здравен мениджмънт. Цялата му професионална кариера е минала в структурата на Военномедицинска академия.

Проф. Кацаров е доайен в терапевтично-диагностичните ендоскопски процедури на болесттите на гастроинтестиналния тракт и хепатобилиарната система. Има 142 изявления, присъединяване в седем книги и монографии.

Втори мандат е ръководител на Българското сдружение по гастроентерология, секретар е на Българската асоциация на хирурзи, гастроентеролози и онколози, член е на Борда на Българското трансплантологично сдружение.

Награждаван е с Почетния знак на Министерството на защитата „ Св. Георги “ – втора степен. Носител е и на премията за изключителни достижения, носеща името на проф. доктор Чилов.
През 2014 година Българският лекарски съюз го избира за доктор на годината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР