Проф. Кирил Карамфилов пое поста на председател на Дружеството на

...
Проф. Кирил Карамфилов пое поста на председател на Дружеството на
Коментари Харесай

Проф. Кирил Карамфилов е новият председател на Дружеството на кардиолозите

Проф. Кирил Карамфилов пое поста на ръководител на Дружеството на кардиолозите в България, оповестиха от ДКБ. Кандидатурата му бе одобрена на приключилия в Пловдив 18-ти народен конгрес по кардиология.

Проф. Карамфилов е ученик на Медицинския университет в София, където се дипломира през 2002 година с цялостно отличие. Носител е на премията „ Златен Хипократ “. В интервала от 2003 година до 2013 година придобива специалности по вътрешни заболявания, кардиология и инвазивна кардиология. Работил е в УМБАЛ „ Св. Екатерина “, УМБАЛ „ Токуда “, сега управлява Клиниката по кардиология в УМБАЛ „ Александровска “.

В послание към сътрудниците си във връзка встъпването в служба проф. Карамфилов благодари за доверието и увери, че ДКБ ще продължи по същия път на съдействие и партньорство със сродни организации, с възприятие за дълг и отговорност пред обществото.

Ето какво сподели новият ръководител на ДКБ:

„ Изминалият мандат на доцент доктор Васил Трайков бе извънредно сполучлив. Благодарение на напъните, ангажираността, силата и професионализма му, ДКБ утвърди своето място като водеща научна организация в България.

В духа на приемствеността ще продължим с календар от забавни и потребни научни събития, с интердисциплинарни просветителни интензивности, ориентирани към необятен кръг експерти, студенти и специализанти. 

Ще запазим съдействие с организации в България и чужбина, ориентирани към повишение на информираността на обществото за бремето на сърдечносъдовите болести и опциите за предварителна защита, съответно навременно лекуване и рехабилитация.

Ще подтикваме научното развиване с грантове, ще поддържаме присъединяване на нашите членове с признати научни разработки в реномирани интернационалните събития. Съвместно с пациентските организации ще се стремим да сме по-близо до нашите пациенти за информация, съвет и подпомагане. 

Активно ще взаимодействаме с виновните институции за използване на ефикасни ограничения, ориентирани към понижаване на заболеваемостта, инвалидизацията и смъртността от сърдечносъдови болести – водеща причина за висока смъртност в страната.

Ще се стремим ДКБ да бъде сплотяващата тяга на всички заинтригувани страни в тази борба. Заедно можем “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР