Проф. Кънчев призна, че не е разбрал каква точно е

...
Проф. Кънчев призна, че не е разбрал каква точно е
Коментари Харесай

Проф. Румен Кънчев: Защо е тази тайнственост по отношение на Украйна, каква бе визитата на военния министъ...

Проф. Кънчев призна, че не е схванал каква тъкмо е задачата на визитата на военния ни министър в Украйна. А в листата с оръжия на Съединени американски щати за Украйна се виждат системи, които ние умерено бихме могли да предоставим, стана ясно от думите му.

" Все по-малко двете страни приказват за мир. В понеделник Путин организира среща с колегиума на Министерството на защитата, в което беше казано, че съветската войска е подготвена да се бори до успеха. При визитата на Зеленски в Съединени американски щати беше декларирано същото. И двете страни си слагат успеха като задача най-малко. Тази война евентуално ще продължи доста дълго ", съобщи специалистът по интернационална сигурност и геополитика пред Bulgaria ON AIR.

" В геополитически проект Русия губи войната, евентуално ще я загуби и във боен. Губи я и в стратегически проект. Върви развой на преструктуриране на европейската архитектура за сигурност и Западът към този момент не желае да работи с Русия. Русия от ден на ден е изтласквана от полето на интернационалната политика ", сподели още проф. Кънчев.

За него няма две отзиви, че Путин оказва преса върху Лукашенко и Беларус да се включат по някакъв метод във войната. Беларус има към 10 000 бойци, които да сложи в оперативна подготвеност, тя няма никакъв интерес да поддържа Путин, означи специалистът.

" Посещението на съветския президент беше точно с такава цел. Добре е спорът да не се уголемява и да не обхване съседите. Американската дипломация доста деликатно следи този развой ", разясни някогашният зам.-министър на защитата.

Той добави, че тактиката на съветската войска е да унищожава всички системи, които обслужват цивилното население. Да се провокира суматоха и украинските жители да окажат напън на държавното управление за преустановяване на спора. Но се оказва, че все по-силни стават духът и мотивацията им за победа, счита специалистът по геополитика.

" Ако стартират договаряния по 10-те точки, препоръчани от украинската страна, съгласно Зеленски в края на февруари може да се стигне до мирни договаряния и преустановяване на убийствата. Проблемът е, че и двете страни не могат без победа. Загуба на Украйна би означавала надълбоко разбъркване в Европа. Би била призната като загуба на самите европейци. Тежка загуба на Русия би означавала промяна на режима. Конфликтът навлиза в доста тежка фаза на ескалация ", настоя проф. Кънчев.

Той приключи с думите, че властническият режим на Путин продължава да бъде резистентен в Русия. И добави, че в това време Украйна ще бъде подкрепяна напълно от Съединени американски щати и НАТО. Експертът предвижда, че руснаците ще изискат да седнат на масата на договарянията след лятото на 2023 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР